Rozčarovaná z posledního UZ

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23470 25.3.2011 9:13

Ahoj holky, tak jsem nějaká rozčarovaná z posledního UZ.
Byla jsem na něm ted ve středu a byla jsem 32+6. Doktorka mi jen řekla, že hlaička naléhá, CS mi napsala 1, jinak nic, ale ten ultrazvuk. Tak trval tak minutu, jediné co řekla bylo, že miminko je správně hlavičkou dolů a že placenta je na přední stěně a nepřekáží. No a pak už jen změřila BPD hlavičky, jinak vůbec nic. A já se úplně zapomněla zeptat, kolik tak prcek váží. No a pak dojdu domů a dívám se do průkazu, co mi tam dopsala a tam bylo BPD 93 mm a že to odpovídá 36+1. To teda nechápu. Všude na googlu jsem našla, že BPD 93 - 100 mm mají mimča v době porodu. Vůbec ted nevím, co si o tom myslet, jestli má prcek tak velkou hlavu a malé tělo, nebo jestli je ta hlavička s tělíčkem souměrná velikostně, no jsem z toho nějaká mimo. Se bojím, aby prcek rostl proporčně. Jediné, co mě napadá je, že by to BPD špatně změřila, ale to si netroufám říct. Ani mi na to nic neřekla, prej všechno ok a mám dojít za 3 týdny. Co si o tom holky myslíte? Mám z toho celkem strach. Přibrala jsem necelých 8 kg, cukrovka negativní, prvotrim. screening negativní, triple test negativní, tak nevím, čím by to mohlo být, já jen doufám, že to fakt blbě změřila.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Doktorka ti řekla, že je vše OK, tak jí věř. Nezkoumej čísla, upsat se může každý. Užívej si bříško a buď v klidu.

  • viš čim to mozna bude? ja jsem mela uz dlouho pred porodem hlavicku moooc sestouplou, ze ji doktori nemohli poradne zmerit a pouze odhadovali ;) mozna ji mas taky uz moc dole v panvi. ale to nic neznamena, neznepokojuj se, jestli je moc dole... ja rodila tyden po terminu ;)

  • Spíš mi přijde, že ti to blbě napsala.. protože aby hlavička v 32tt dpovídala 36tt je divný.. a hlavně by ti neříkala, že je vše v pořádku.. myslím, že hlavička se může lišit cca o 14 dnů.. SC1 je uplně ok.. já měla už snad CS3.. Vandí asi bych si klidně dr. zavolala a zeptala se jak je to s tou hlavičkou:_) ale neboj, kdyby bylo něco špatně tak ti to řekne

  • Vandí, to bude v pořádku. Stačí, aby změřili o 1 mm víc a hned vychází celý výsledek zkreslený. Mně třeba na plodové vodě řekli, že je vše v pořádku, že jen neodpovídala délka těhotenství, měli jsme dle hodnot psané o 10 dní starší a hned nám to zkreslilo výsledek a vyšel pozitivně screening. Neboj. Já taky mám vždycky hodně rychlé kontroly, doktorka se teď už se mnou nepáře. Dneska mě teda prohmátla, že jsem myslela, že jí kopnu...taková nepříjemná bolest a ona mi říká...no nelekejte se mě, musela jsem tam už vrazit dva prsty, protože už jste na ně otevřená, holčička sestoupená úplně dolů a určitě nám půjde ven dřív.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist