Rouška možná příčina nočního pocení?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #402820 27.3.2020 4:21

Dobré ráno dámy. Od té doby co nosím roušku se v noci budím úplně propocená. Teplotu nemám, v ložnici máme 18 stupňů, někdy i míň, peřinu nemám tlustou... Nikdy jsem se v noci nepotila, max když jsem měla horečku.. Myslíte že to může mít nějakou souvislost?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik27.3.2020 6:57

    Spíše bych řekla, že je to stresem. Třeba si to neuvědomuješ, ale je tu nějaká hrozba nákazou a podvědomí ten stres bude. Také mám období, kdy se vůbec nepotím a pak se potím jako blázen, protože mozek ví, že bude nějaká změna a stres se projeví pocením v noci. Takže klidně to, že nosíš roušku, a že se ti to nelíbí, může způsobit pocení v noci.

  • A to nosis rousku i doma?

  • ještě je otázkou, jakou dobu denně roušku nosíš. pokud se nosí rouška, je to přeci jen obtížnější na dýchání a odvod CO2 (vždy se ho vdechne zpět více, než když se dýchá bez roušky) a je možný, že třeba s tím i tělo v noci nějak bojuje a snaží se to ze sebe v noci dostat.

  • Noční pocení mám teď taky a je to stresem. Začala jsem mít i panický záchvaty :( V noci se i často budim a nemůžu usnout, je to prostě stresem. Tahle blbá situace, spousta věcí do školy. Do toho můj chlap pracuje ve zdravotnictví a mám o něj hroznej strach. Možná si to ani neuvědomuješ, ale už jenom tahle situace s karanténou a rouškama je velká změna a stres

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist