Rotavir v tehotenstvi

Otázku položila: Anonymní uživatelka #183696 9.4.2014 16:58

Ahojky maminky,
nemate nekdo s timto zkusenost?
Od dcerky 2,5 roku jsem chytla rotavira a jsem v 6tt. Rano jsem zvracela a od rana jsem byla zatim 4x prujdit a boli mne cele telo :-/. Manzel byl v lekarne a tam mu lekarnice rekla at Hylak nepouzivam a dala mu ActiLac(obsahuje bifidobakterie a laktobacily), budu to brat 2x denne a pak 1x denne, do toho posrkavam velmi slaby cerny caj a po lzickam i chlazenou colu. Nenapada Vas jeste neco co bych si mohla na to dat? Bojim se, ze tim rotavirem se miminko nebude vyvijit a nebude mit srdicko(na gyndu jdu 22.4.) nebo bude mit nejake vrozene vady(to jsem cetla na netu). Dekuji moc za vsechny rady a mejte hezky den

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já měla před 14 dny taky nějaký vir, zvracela jsem celou noc asi 10x, pak průjem, bolest celého těla, teploty. Nebrala jsem nic, samo to brzo odeznělo a v pátek jsem viděla srdíčko. Nic už na netu nečtu!

  • rotaviry umějí být dost zákeřné, určitě bych nic nenechala náhodě a zítra bych si došla na gynekologii. Držím pěsti ať je vše v pořádku

  • poradila bych se s doktorem - alespon s praktickým, říct mu, že jsi těhotná a co doporučí. minimálně po telefonu.
    já na začátku prvního těhu měla víc jak týden průjmy a prostě to bylo skoro jako průvodní jev k těhu. takže třeba nemáš ani ty rotaviry. ona i střevní chřipka dovede podobné věci.
    mohla by jsi zkusit ještě Kulíška-rehydratační roztok (jsou to pytlíčky co se dávají do vody a za den se několik sklenic s nima vypije)-pomůže to obnovit hladinu cukru i minerálů a zavodní.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist