Rodinný rozpočet

Otázku položila: Anonymní uživatelka #314412 13.2.2022 20:24

Kolik utratíte měsíčně za jídlo, bydlení, oblečení, drogerii a zkrátka vše co potřebujete? Máme dvě děti 1,5 a 3,5roku. Žijeme v Brně, náklady stále rostou. Jsem na mateřské a platby řeším já. Partner má pocit, že máme příliš velikou režiji. Kolik utratíte měsíčně za jídlo pro malé děti a dospělé osoby? Zajímá nás oba jak to mají s financemi jiní s hypotékou, v nájmu, vlastním a s jakým příjmem vychází.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Doporučila bych si celý měsíc zapisovat veškeré výdaje jako kontrolní vzorek. Pak bych se podívala, kde to nejvíce teče a kolik výdajů bylo postradatelných. Pak bych se zaměřila na úspornější režim, nekupovat nic (oblečení, boty, do domácnosti, alkohol...), co opravdu není nezbytné - například kupovat až, když se něco rozbije a nahradit. Jídlo a káva vařené doma stejně jako domácí buchta a ne sladkosti z pekárny udělají svoje.

  • Tady ani nejde o to, kolik kdo vydělává a utratí za domácnost. Tady jde o to, že máš chlapa, který má pocit, že utrácíš jeho peníze. Nabídni mu, ať se chvíli o platby stará on. Jen jeden měsíc, aby viděl, kolik co stojí. A nehledě na to, jste partneři a peníze by se neměli rozdělovat tohle vydělám já a tolik máš ty.

  • Petrakim14.2.2022 17:12

    U jídla záleží, co jíte. Za 4 lidi jen jídlo bez školky cca 8 tisíc jak nic. Drogerie min. 2 tis. s plenami. Nad to oblečení, léky a jiné výdaje, co jsou sem tam nutné.

  • Cca 40000 - hypotéka, splatka auta, benzín, pojištění, jídlo, drogerie, oblečení. Jsme 4 a pes, s penězi vycházíme a od nedávné doby, co jsem se vrátila do práce i ušetříme.

  • Děti máme tedy tři (6 let, 3,5 roku a 4 měsíce). 17 tisíc jde na veškeré poplatky (bydlení, splátka auta, pojištění, spoření,...). Za jídlo dáme kolem 10tis, teď za poslední rok ty výdaje dosr narostly. Oblečení, boty apod jsou nárazové akce, hodně nakupuji z druhé ruky, děti po sobě dědí, ale cca by to měsíčně 1000 - 2000 dalo. K těm 2tis se to blíží od té doby, co jsem začala šít:-D. Za kosmetiku a drogerii moc neutratíme, to tak do 500 za měsíc (hodně si toho vyrobím).

  • eliskao15.2.2022 22:11

    S manželem jsme zatím sami, první dítě na cestě. Manžel má o mnoho lépe placené zaměstnání nežli já. Máme každý svůj účet, kam nám chodí výplata. Já kupuji jídlo, drogerii, věci do domácnosti co jsou třeba, platím telefony, internet. Manžel hradí větší položky v rozpočtu - hypotéku, pojistky, inkaso, atd. O úsporách rozhodujeme oba společně i když manželovy úspory jsou větší nežli moje. Bereme to tak, že peníze jsou společné a manžel mi nikdy slovem nevytkl, že vydělává víc a víc věcí hradí, nebo něco podobného.

  • No jsme 4, mame vlastni bydleni bez hypoteky, a mame vydaje cca 25-30000 mesicne.... Zalezi na tom, jestli se neco prikupuje nebo ne... Za jidlo a drogerii dame cca 12000 mesicne... A to je teda za 2 dospely a deti (3 roky a 11 mesicu)

  • Náklady mame velké, jsme 2 dospělý, dite 4 roky, pes, kočka, ovce. Měsíčně bez nakladu v podnikani ( kanceláře, výplaty atd), tedy soukromé cca 70tisic. Energie, jídlo, pojistky, hypo, auta, zvěř. Jen ty vyloženě nejnutnejsi jsou z toho cca 45..

  • ivanka08728.2.2023 9:48

    Také se snažím něco udělat s naším rodinný rozpočtem, tak se přidám do této debaty. My máme takzvaných dvacet procent jako rezervu. Říkala jsem si, že bych alespoň třeba 20 % z těchto úspor mohla zkusit nějak investovat. Napadly mě třeba https://www.julu.cz investice do P2P. Slyšeli jste o něčem podobném za covidu, že?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist