Rodičovský příspěvek a příspěvek na bydlení - termín výplaty

Otázku položila: stupidiack 7.5.2020 12:17

Ahoj všichni!

Jsem trochu zoufalá, protože mi vždy chodil rodičák i příspěvek na bydlení naráz, a teď jen rodičák (navíc 6.5., což je divné, protože to chodí kolem 10.).
Mělo se žádat o prodloužení do konce dubna, ale na sociálce jsem se informovala a byla ujištěna o tom, že vzhledem k momentální situaci (aby se lidi na úřadech nehoufovali) bude od prokazování na další čtvrtletí upuštěno a automaticky se to prodlouží do konce června.

Mám otázku: stalo se to některé z vás, máte s tím zkušenost?
Proč nepřišly obě dávky najednou jako každý měsíc a ještě k tomu tak brzy?

Moc díky za každou odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Řešila jsem včera to samé. Bylo mi řečeno, že je v tom teď prostě bordel, že oni sami neví co kdy jak.....ale že mám určitě vyčkat do konce měsíce a peníze dorazí.

    Tak snad...

  • zakewka7.5.2020 22:54

    Taky mi prisel jen rodicak a o dva dny pozdeji. Jak prisel i odesel a zbytek zatim nic. Coz je dost na prd jestli do konce mesice, protoze z tech penez s malym zijem8-.

  • petulinkaa138.5.2020 21:53

    no me rodicak rok a půl chodí 10 den v měsíci s když to vychází na víkend tak přijde automaticky po víkendu klidně dyl, ale poslední dva měsíce mi přišel dřív i ted uz přišel včera a to jsem počítala, že přijde v pondělí 11.5. a ono ne :-D bych naopak v této situaci řekla, že bude chodit dyl než dřív :-D zkus zavolat ohledně toho příspěvku na bydlení jak to teď je.

  • Mě rodičovský příspěvek přišel dokonce už 5., ale přídavky na děti, které chodí vždy s ním (pokud se tedy neopozdím s doložením příjmů) nikde, tak nevím, i na dveřích ÚP je napsáno, že se nemusí dokládat příjmy za 1.čtvrtletí, tak jsem je ne doložila..Dokonce jsem tam byla v pracovní den (potřebovala jsem nějaké potvrzení) a úřad práce ani nefungoval v klasickém režimu, jen podatelna..Tak doufám, že to nebylo myšleno tak, že sice o přídavky nepřijdeme, ale dostaneme je, až budeme moci dokládat příjmy (i normálně lze žádat o přídavky čtvrt roku zpětně).

  • Hurá, dnes mi přídavky přišly ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist