Rodičovský příspěvek

Otázku položila: Anonymní uživatelka #363202 13.10.2018 19:46

Zdravím, chci se zeptat na věci ohledně rodičovského příspěvku. V březnu tohoto roku jsem šla na nemocenskou kvůli úrazu, v polovině července mi byla tato neschopenka ukončena, ale hned jsem šla na další, protože jsem zjistila, že jsem těhotná a zaměstnavatel mi ukončil pracovní smlouvu, protože na moje místo potřeboval najít někoho jiného, ale prý mám možnost se pak normálně vrátit.
Nárok na mateřskou nemám, protože nemám odpracovaný požadovaný počet dní, tedy půjdu rovnou na RP. Normálně jsem cca rok pracovala, ale teď nepracuji a jsem vedená u bývalého zaměstnavatele na neschopence. Dostanu od ÚP automaticky RP na 4 roky, nebo budu mít možnost výběru ? Je potřeba nějaké potvrzení z práce a jaké budu potřebovat doklady k vyřízení RP?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nevim co je k vyrizeni potreba za papiry, ale taky jdu rovnou na rp, protoze na materskou nemam narok a pani na cssz mi rikala, ze si to o nejaky mesic muzu z tech 4 let zkratit. O kolik, to presne nevim, jdu tam v pondeli, tak pokud nikdo jiny nebude vedet, zkusim dat vedet nejake info :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist