Rodiče

Otázku položila: Anonymní uživatelka #438313 25.7.2021 22:27

Mohla bych se zeptat vím že je to zlé ale chci aby se rodiče rozvedli, vždycky si říkám že je to v poho ale když jsou najednou někde sami tak se zhroutim a prostě nevím co mám dělat myslím si že už můj život nemá cenu...😭

Sex

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A z ceho konkretne se hroutis kdyz jsou nekde sami?

  • Kolik je ti let? Mě bylo 14let když šli naši od sebe a prožila jsem si pár špatných let. Znovu bych určitě požádala o pomoc psychologa, nebo kouče. S rodiči o tom mluvit nešlo. Měli najednou svých starostí dost. Zvykání na jiný život. Život cenu má. Je tvůj a nemůžeš za prohry rodičů. Záměr se na to co tě baví. Hlavně na sebe. Zasloužíš si to.

  • A rodiče mají mezi sebou problémy, že chceš aby se rozvedli? Spousta věcí se dá řešit komunikací apod. Musí k tomud ospět ale oni sami. Jít od sebe je velké rozhodnutí pro oba. S velkými dopady na vše. Mají společný majetek, bydlení atp. To jsou věci které musí uvážit než půjdou od sebe. A je dost krizí, které se dají překonat a pak ten vztah to posílí.
    Zamysli se co chybí tobě, proč máš sama k sobě takový negativní vztah. Neprojektuj si tam problémy svých rodičů. Není to náhodou spíš demonstrace a snaha na sebe upozornit?
    btw: nevím proč to má teda kategorii sex :-o když se jedná o rodinné vztahy

  • macicekkajik26.7.2021 7:51

    Jak jde vidět, je to výkřik puberťáka. Co takhle říci rodičům, jak se cítíš? Třeba to pomůže a uvědomí si, že něco dělají špatně, a že to má na jejich dítě špatný vliv. Neznáme tebe, tvé rodiče, zda se hádají nebo jaké mají problémy. A hlásat chci, aby se rodiče rozvedli je dost sobecké. Ty za pár let odejdeš třeba na internát a pak už je na rodičích, zda budou chtít být spolu nebo ne. Bohužel si dospělý lidé neuvědomují, jak svým chováním ovlivňují své děti a jaký to může mít pak dopad na jejich další vztahy. Zajdi za nimi, řekni, co tě trápí a zkuste třeba rodinou poradnu. Když se to doma uklidní budete třeba zase hezká rodina.

  • Takové pocity nejsou neobvyklé, někdo to tak má. Asi to prostě u vás doma není úplně růžové. A pro některé manžele je lepší, když se rozvedou, než aby zůstavali v manželství, které nefunguje. Ale napsala jsi toho moc málo, abychom ti mohli nějak víc poradit. Možná bylo fajn, kdyby sis o tom mohla s někým víc popovídat. Co třeba anonymně na lince bezpečí? Tel. číslo: 116 111. Nebo pokud bys měla možnost navštívit psychologa (třeba ve škole?). Neber to jako nějakou ostudu, psycholog může být od toho, aby sis trochu srovnala myšlenky, vyrovnala se se svými pocity, rozumí i tomu, co třeba kamarádi tolik nechápou.
    Držím palce, ať se brzy cítíš lépe;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist