Rodiče

Otázku položila: Anonymní uživatelka #436563 28.11.2020 15:56

Dobry den, mám takový dotaz ohledně rodičů...
Mám přísný rodiče, je mi 19, chodím do prace, mám vystudovanou školu, živím se sama. Bydlím porad u nich a připadá mi, že mi je 14let. Musím se ptát, jestli smím spát u přítele. Když přítel za mnou po práci přijede v cca 5-6 hodin večer, tak pro mámu to je pozdě, má kecy a nadává. Jednou se zeptala na absurdní otázku, jakože proč za mnou přítel jezdí, ať jezdí jen o víkendu. Oni si mysli, že dobře vychovali svoji dceru, ale nevidí to, že se pomalu bojim za nimi jít a cokoliv jim říct. Nejsou to rodiče, kterým se můžu svěřit, hlavně jako dcera matce. Chci se po novém roce odstěhovat k příteli, jak jim to mám říct? Měl to někdo z vás podobne?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy28.11.2020 17:02

    Si plnoletá, výdělečně činná, tak nevidím důvod s rodiči zůstávat. Prostě jim to oznam, že chcete zkusit spolu bydlet od Novýho roku. Už to tu dnes píšu podruhé, promysli i možnost, že vám to s přítelem nevyjde. Co budeš dělat? Utáhneš nájem sama, zkusíš spolubydleni nebo se vrátíš k rodičům?

  • Dokud budeš bydlet doma s rodiči, tak to tak bude. Prostě budou chtít, aby to bylo podle nich. Pokud máš kam jít, nebo máš peníze na svoje bydlení, osamostatni se. A v klidu jim řekni, že je máš ráda, že jim za vše děkuješ, ale chceš začít bydlet sama. Pokud to nepřijmou , je to jen jejich problém. Držím palce ;-)

  • Možno som stará škola, ale ak sa cítiš byť dosť dospelá na osamostatnenie od rodičov, tak by si sa mala cítiť aj dosť dospelá na to, aby si si to s nimi vyriešila sama bez rady a pomoci. Nemyslím to v zlom, ale čakajú ťa horšie veci, ktoré budeš musieť riešiť sama, takže pozbieraj odvahu a normálne im to oznám.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist