Rodiče ..:(

Otázku položila: Anonymní uživatelka #59304 11.2.2012 17:23

achjo..:( je mi 15 a mám kluka jeho rodiče jsou v pohodě ..ale mý :( všechno mi zakazujou..no teda moc se mi nedaří ve škole ,ale snažím se a to hodně ... ale oni to neocení když někam jedou tak musím spát u babičky a neveří mi. prý bych měla doma nějakou párty přitom jsem to nikdy neudělala.. nebo bych tu měla přítele.. HA mám tak nevím čeho se bojí :( poradíte mi nekdo ? :'-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Když mi bylo jako tobě, rodiče mi toho také moc nedovolili. Že bych si v tomto věku mohla přijít domů s klukem, neexistovalo. Že bych u nějakého kluka mohla přespat, neexistovalo. A to jsem měla slušné známky :o) Když se za tím dnes ohlédnu, musím říct, že mi to rozhodně nebylo na škodu. Měla jsem kamarádku, která mohla všechno. Málem nedokončila ani učiliště, ze školy domů jezdila opilá, byla schopná souložit za jeden večer se dvěma klukama. Takže jsem opravdu ráda, jak mě rodiče vedli. Za tím, že ti spoustu věcí zakazují, nemusíš hned hledat, že děláš něco špatně. Možná se o tebe jenom prostě hodně bojí. A to se jim ani nedivím. Dnešní doba je v určitém směru tak pitomá, na vás mladé číhá všude strašně moc pastí. Drogy, lehce dostupný alkohol, šílená vlna násilí..... Tak si zkuste s rodiči sednout a promluvit si, proč to tak je. Řekni jim o svých pocitech a nech mluvit je. Možná budeš překvapená, co ti řeknou :o)))

  • me je taky 15 mam o 3 roky starsiho pritele a uz ma auto , mí rodice sou takovy ze sem porad jejich mala holcicka a ja jim to neberu , ve skole se musim snazit a vysledky mam dobre , s pritelem sem 2 a pul roku a rodice uz ho za tu dobu proste berou , muze k nam chodit ale pred nima se nesmime drzet za ruku a nebo obejmuti to nepripada v uvahu a prespani ? taky ne :) mamka vi ze sem zacla sexualni zivot ale tatku nechavam porad v tom ze sem jeho mala holcicka , kdyz reknu ze jedu k babi tak jedu misto toho k nemu prespat , nebylo to s moji hlavy naucila me to babicka :D sem za to rada .. rodice mi sami rekli az ti bude 18 zacnem klepat na dvere a do te doby se snaz dodrzovat pravidla a ja sem za to rada , mysli to smenou urcite dobre , nevim jak ty :)

  • Verousek8911.2.2012 18:45

    No myslím si, že v 15 letech je tohle naprosto normální. Já v 15 letech kluka neměla, moji rodiče by mi rozhodně nedovolili kluka přivést domů, abych u kluka přespala nebo aby ho nechali u nás v žádném případě, to bych nesměla ani vyslovit. Známky jsem měla velice slušné, takže tím to nebylo. Já tuto výchovu svých rodičů oceňuji, jsem za ni hrozně ráda, je ze mě rozumný člověk a myslím, že každému tento druh výchovy prospěje.

  • 15 se tobe zdá hrozne moc, cítíš se strašně dospělá, ale když jsi pak fakt dospělá tak zjistíš jak je 15 hrozně málo a jaký jsi byla hloupý děcko. Buď ráda že o tebe mají rodiče zájem, na mě rodiče kašlali, musela jsem si na spoustu věcí přijít sama a věř že to byla pěkná dřina. Nadělala jsem v životě spoustu chyb a určitě budu chtít svoje děti taky ušetřit zbytečných chyb, takže vím že toho slyšet nechceš, ale rodiče mají pravdu. Měla by ses učit, mít dobrý známky na zábavu je vždycky čas později. chodit chlastat a flákat se po diskotékách tak na to máš fakt čas, tam ti nic neuteče.

  • Já jsem odmalička byla bezproblémová, dobře jsem se učila, a když jsem si přivedla v 14 letech a 8 měsících kluka, no přivedla, spíš věděli, že se spolu denně scházíme a chodíme po venku na procházky. Vždycky měly jenom průpovídky typu: Louky jsou ještě chladné. Ale nezakazovali mi ho. Mamka vždycky říkala, že na co bych jí ho zakazovala, řekla by mi, že jde za kamarádkou a byla by s ním. Tak jsem aspoň věděla s kým je a kde je.A to mu teda bylo 19. Po půl roce jsem u něj spala na Valentýna, jinak na noc u něj nebo u nás, to nee.

    Tady hodně záleží na rodičích. Podle mě s tím nic moc nenaděláš. Akorát mě udivuje, že souhlasí s antikoncepcí, tudíž počítají, že s ním spíš a zakazují vám se scházet? S mamikou holky mívají lepší vztah, tak bych s ní v klidu sedla, jak radí holky nahoře, a zeptala se co jí vadí, co by chtěla, abys jí pomohla nebo dělala, aby to bylo jinak a tak. Jiná rada asi není.

  • Tady je to samé, mě když bylo 15, já ve tvém věku. Ale dneska, už je jiná doba, my mladí si chceme užívat, bavit se a žít život na plno a také rozhodně chceme být šťastní. Já osobně mám taky kluka, jsme spolu už 9 měsíců a je o rok starší. Maminka o tom ví a jsem ráda, že mě plně chápe a je mi velkou oporou. Tátovi nesmím nic říct, protože vím, že by bylo doma zle a můj táta je prostě.. No to nebudu rozebírat. Když se na to kouknu z jiného hlediska je fakt, že dnešní doba je vážně hrozná, všude samé násilí, znásilnění apod. nedivím se, že se rodiče tak moc bojí a věř, že ty se jednou takhle také budeš bát o svoje děti, ale to poznáš až budeš maminka.Kdyby naše rodiče věděli co třeba dělají už i 13ti leté holky, jak jsou pitomé a že už třeba i dávno nejsou panny docela by se divili. Moje rada je asi taková, zkus si sednou s Mamkou pokud teda k ní jako k rodiči máš blíž a říct jí, jak to cítíš, jak by jsi si to asi představovala a řekni jí tvůj pohled na situaci. Rodiče jsou často zaslepení a nás mladý vidí furt jako malé děti. Mám bráchu, je mu 18 a když má třeba do půl 4 mamka mu hned v 5 volá kde je apod. I když je třeba jen s kamarádama nebo s jeho holkou :-D Občas se musím smát že tak vyšiluje. No a potom by jste to spolu s mamkou mohli vysvětlit i Tátovi. Je to čistě jen můj názor. přeji hodně štěstí :-)

  • petulinkaa1311.2.2012 19:28

    Tak v tomhle ti neporadim,ja jsem tohle nezazila,svyho prvniho kluka takovou tu opravdovou prvni lasku jsem mela ve 14ti letech,nasi ho meli strasne radi,byla jsem s nim deno dene,chodili jsme stanovat i s kamaradma,v pohode.Je teda fakt,ze nikdy jsem nespala ja u nej ani on u nas,ale to spis proto,ze jsme to nejak nepotrebovali,byli jsme spolu cely dny (po skole) takze proto asi,ale i v 16ti,kdyz jsem mela kluka z Prahy ( ja z Plzne) tak pohoda,ten u nas i spal,ja jezdila i na vikendy do Prahy,v tomhle jsem nikdy problem nemela,kdyz jsem mela vztah (i kdyz trval treba pul roku) nasi mi nikdy nejak nic nezakazovali a jsem rada,brzy jsem se ve vsem otrkala,prozila,v 19ti v podstate jeste se vdala a jsem spokojena už 6tym rokem s manzelem,nelituju toho,vybourila jsem se dost.Ale mam kamaradku,který rodice vsechno zakazovali,nemohla nikam a kdyz s nama chtela na diskoteku,musela byt v devet doma ( coz nema smysl) a dneska ve 24ti si to vsechno vynahrazuje,tudíž je treba proti me pozadu a dost ji to stvalo ze nemohla nic v podstate,NEVIM PROC BY MEL NEKDO NEKOMU NECO ZAKZOVAT,ZAKAZANE OVOCE NEJVIC CHUTNA! a j to tak....byva to pak daleko horsi....a co se tyce skoly,jsem byla vzdy prumerna,nasi me proste brali ze jsem byla jaka jsem byla,jak povahove,tak ve skole...nesnasim kdyz rodice komandujou deti,ze misto trojek by meli mit jednicky a kdyz je drzi doma,nechapu to a nikdy nepochopim a zastance toho nejsem!

  • full.avl11.2.2012 19:45

    Nic proti teda, ale jako v 15? se nedivím že ti rodiče vše zakazují. Mě zakazovali rodiče i něco třeba ve 22 :D:D :)
    Ono jednou až budeš starší tak to snad pochopíš, v 15 vidíš rodiče jako staromódní a přísný atd. Napíšu ti jeden příběh, a pak teprv posuď jestli jsou rodiče přísný, nebo jestli to jen vidíš černě.

    Mám dobré kamarádky (které jsou stejně staré jako já) , které mají rodiče vyloženě přísné , ale jen proto aby z holek něco bylo. Když začaly chodit do školy tak je nutili každý potom co přišly dom ze školy sednou k učení a učit se minimálně další dvě hodiny na příští den. Po učení následovali hodiny klavíru. Které někdy byly fakt únavné (hrála jsem na klavír též) každý den mohli trávit venku max dvě hodiny a to ještě před barákem nebo na zahradě, buď jsme byly na zahradě u nich nebo u nás. pak přišla 4 třída a šlo se na gympl , ale na gympl to bylo vyloženě holek rozhodnutí, že jim základka prostě nevyhovuje že jsou hodně na před, a že se jim to zdá moc lehký, tak jejích rodiče řekli, že teda fajn ať jdou, ale že jejích denní režim bude vypadat jinak, že nebudou mít ani čas chodit ven, Ale holky chtěly a jak chtěly tak bylo.. Gymplem to proběhlo tak, že holky už pak nechodily ani na ty dvě hodiny před barák, jen když byly letní prázdniny. Vydaly jsme se jen když jsme se spolu všichni učily na další dny. A nebo když jsme trávily hodiny hraním na klavír. Nikdo nemohl soudit jejích rodiče, protože tohle si vybraly holky sami, chtěli prostě domu nosit ty nejlepší známky a je pravdou, že maturitu měli za všechno na výbornou. :) Pak Lu si dala rok pauzu kdy poznávala svět , teda ne že by předtím někdy nebyla někde vyrazit to zase ano, jak byly prázdniny tak holky byly jak vyměněné nikdo by neřekl, že jsou to ty šprtky od vedle :) , teď je rok vdaná a čeká svého prvního prcka který by se měl narodit každým dnem, a když teď se ji někdo zeptá jestli svému dítěti bude dávat to co její rodiče jí tak odpoví že ano. ŽE její rodiče pro ní a její ségru udělali to nejlepší co mohlo být.
    Simona ta šla po maturitě hned na vysokou promovala z výbornými známky , dokonce její teď dělá skvělou práci, má manžela jen ten prcek se jim pořád nedaří... ale snad se časem zadaří i jí. :)



    Píšeš, že se bojíš o toho aby to tvého přítele nepřestalo bavit. Neboj pokud tě miluje tak to pochopí. Pokud ti něco vyčítá že máš rodiče takový a makový, tak ať se zamyslí třeba i sám nad sebou. Nikdo nemůže za to jaký má rodiče. A ještě bych chtěla dodat, už to že ti máma dovolila HA tak asi svědčí o tom, že ti nic nezakazují ne? :-) Koukej se na to pozitivně, chtějí aby z tebe něco bylo. Ani nepíše do jaké školy chodíš, pokud je to poslední rok třeba na základce tak se to dá i pochopit. Zkus ještě víc zabrat ve škole, a uděláš jim radost tím, že budou dobré známky, pokud se někdo jo snaží tak i na tom učení je to vidět a ne že ne.;-)

  • Ahojík já jsem do 15 let pořádně ani nevěděla co to pořádný vztah je byla jsem od rodičů vedená k práci doma jsem pomáhala s nádobím chodila jsem nakupovat chodila jsem po venku s kamarádkou a kluci mi byli nějak volný ale mám sestru která od 13 let lítala v drogách chlastu a podobně kradla nám doma u babičky jen aby měla na drogy protože se zapletla s cikánskou bandou... no dopadlo to stickýho to tak že šla do diagnostickýho ústavu do Plzně pak do děckého domova do Mariánek kde se teda sklidnila a podotýkám že v těch 13 byla asi dvakrát těhotná ale potratila díky jedněm holkám no mamka si s ní prožila hodně ale já sem vždy byla pravý opak chodila jsem spíše ke koním to je moje záliba dodnes na dyskotéce sem dodnes nebyla ani po tom netoužím sestra se pak zklidnila šla na hotelovou školu do Mariánek no opakovala 2 a v půli druháku otěhotnila ted jí v létě bude 20 a má 2 letou holčičku no a já jsem si kluka našla v 16 a to byl jen tříměsíční vztah a po dalších třech měsících jsem si našla kluka ted mu bude 21 mě bylo 17 no a za měsíc sme spolu rok 4 měsíce potom co jsme spolu začly chodit jsem se k němu nastěhovala a jezdila jsem k němu už od začátku protože mamka věděla že sem zodpovědná prožila si toho dost se setrou ale věděla že já bych nikdy nebyla jako ona ted je mi 18 a už to bude rok co spokojeně žiju s mím miláčkem u něj a u jeho rodičů a jsem vděčná za to jakou suprovou maminku mám a jak mě vychovala i když sme spolu taky někdy nevycházeli ale neměla to lehký já ti jen poradím važ si svých rodičů jsi ještě mladá ps přiznám se ti já sem o to přišla až ted s tímhle přítelem v 17 a jse ráda že jsem si takhle počkala bud trpělivá a promluv si s rodiči já sem byla taky vždycky mamky malinká holčička sem za ní vděčná protože můj táta s námy od mého narození nebydlí bydlel jen 3 roky takže má mamka přítele ale nakonec to zvládla mám i 11 letou sestru a ta začíná dělat problémy jako ta starší tak snad to bude ok:-)):-)

  • no, já už jsem kapku starší a to co popisuješ, by mě jednak v 15 ani nenapadlo, jednak za mě to bylo nepřípustné, ale kdybych měla dceru, asi bych ji od mala vedla k tomu, že není kam spěchat. Každopádně, mám-li to vzít z pohledu rodiče, bojí se o ttebe, aby sis jednou nenabila kokos a nejde jen o těhu, HA bereš, ale celkově, ony tyhle první lásky většinou moc dobře nedopadají a člověk je pak jen smutný, navíc zřejmě mají morálku trošku někde jinde, asi jako třeba mmoje rodiča a já sama osobně. Být na tvém místě, promluvím si s nimi v klidu třeba u večeře a chtěla bych slyšet důvody, proč se tak chovají, proč tti nedůvěřují-možná mají důvod, který ty si ani nepřipouštíš, možná mají strach právě o tvoje vzdělání a je pro ně teď důležité. tohle je třeba si vyříkat a pak hledat kompromisy. Ale jakmile je jednou zklameš a uděláš něco za zády, věř, že na to přijdou a velmi rychle a pak už jejich důvěru budeš jen velmi těžko získávat zpět a popravdě, jsi ještě dítě, byťt s občankou, rodiče tě živí a mají za tebe zodpovědnost a dělají pro tebe to nejlepší dle jejich soudu a dělají to proto, že tě milují, kdyby tě nemilovali, nebudou ttě vychovávat a nechají tě dělat, co chceš-zkus se na to podívat také z druhé strany a pokus se porozumět ty jim....za mě jsem na straně rodičů, jen bych s dítětem na toto téma komunikovala a vysvětlila, proč si to nepřeji a hledala řešení, kkteré uspokojí obě strany

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist