Riziko potratu z kouření v 5TT?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #394384 29.9.2018 8:24

Ahoj všem,
dnes jsem zjistila, ze jsem nejspíš těhotná, vysel mi pozitivni TT, ktery jsem zkusila s tim, ze to urcite zas nedopadlo, podle vypoctu jsem v 5.TT ( posledni MS byla 1.9., dalsi mela prijit zitra) problem je v tom, ze jsem doted kourila asi pulku krabicky denne, protoze jsem mela dost nervy. Ode dneska ale prestavam, mohlo to ohrozit takhle maličký zárodek a nebo to jeste muzu zachranit kdyz ted skoncim? Prosim, sdejte mi sve zkusennosti. A v kolikatem TT se ma jit na prvni kontrolu na gyndu, aby doktor neco viděl? V 6.?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik29.9.2018 8:41

    Ahoj, znám spoustu žen, které v těhotenství kouřily a mají zdravé děti. Horší je přestat najednou, protože je to pro tělo šok. Začni snižovat cigarety postupně. Držím palce, ať se miminko drží a je zdravé.

  • Jestli ms má přijít zítra, tak těžko budeš v 5. týdnu. tak ve 2.-3. Určitě to nijak neublíží. Jsou matky, které kouří po celé těhotenství a vůbec si s tím nedělají hlavu. Takže v klidu. Počkala bych pár dní, jestli ms vážně nedorazí a pak bych šla na gyn.

  • stupidiack29.9.2018 10:04

    Asi těhotná jsi, když ti vyšel pozitivní test. Běž na gynekologii. Nic sice ještě nebude vidět, ale doktor pozná, že se vajíčko uhnízdilo. :-)
    Jinak k tomu kouření .. moje mamka kouřila během všech čtyřech těhotenství a jsme všichni zdraví. To neznamená, že to schvaluju, to ani náhodou! Některé ženy jsou prostě sobecké a neumí si to odpustit, přitom kouření je daleko škodlivější než občasný alkohol v těhotenství .. Každopádně běž k doktorovi a s kouřením přestaň a už nezačínej. Uděláš to nejen pro svoje zdraví nebo peněženku, ale předáš i dobrý příklad svému dítěti do budoucna. :-)

  • Zatiaľ to nemá vplyv, ale je dôležité, aby si prestala v priebehu najbližších dní. Najväčším problémom to môže byť počas 7.-8. tt keď sa vyvíja mozog a nervová sústava.

  • petulinkaa1329.9.2018 11:03

    před první dcerou jsem nekourila rok, když jsem otěhotnela podruhé tak jsem kouřila, kazdopadne s pozitivním testem jsem okamžitě přestala, nejak bych si vědomě nedokázala zakourit, když už bych o dvou // vedela, i k tomu bylo nechutenství, takže to slo samo. Radim přestat hned ;-)

  • Ty jsi plánovala dítě a přesto jsi se nerozhodla přestat a nezačala postupně snižovat počet vykouřených cigaret až do úplného zrušení tohoto zlozvyku? A cos prosím pěkně měla v plánu? Přestat kouřit ze dne na den až když budeš mít pozitivní test? Tohle zkrátka nepochopím. >:-[

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 505 odpovědí a 409 704 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist