Rh faktor matka versus dítě

Otázku položila: Bývalá uživatelka #24699 23.2.2011 18:39

Ahoj děvčata, narazila jsem na problematiku Rh faktoru a vzhledem k tomu, že mám neg.Rh f. a u mažela zatím nevíme, mám trochu strach, že mimi by mohlo mít faktor pozitivní, což údajně může zpusobit nějaké komplikace. Nevíte o tomto problému něco více. Děkuji!!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ano vím.. jsem RH neg. matka a otec je RH poz. ty jsi předpokládám prvorodička.. žádné komplikace to nemůže způsobit u prvního miminka neboj. Asi takhle.. během těhotneství jdeš 3krát na protilátky.. tam se zjištuje, jestli si tvé tělo nějaké protilátky vytváří.. pokud ano dostaneš cca kolem 28tt injekci. No a až porodíš a miminko by bylo pozitivní tak tobě dají injekci. Tato injekce se dává právě proto, aby jsi u druhého těhotenství neměla problémy. Pokud by ti ji nedali tak můžeš u druhého těhu potratit. Pokud ovšem bude miminko RH neg. po tobě žádnou nedostaneš:-) nemusíš se vuuuubec bát.. v prvním těhu to žádné komplikace nezpůsobuje a u druhé pouze v případě, že by jsi nedostala injekci:-)

  • Ahoj, mám také Rh negativní. Manželovu krevní skupinu a Rh faktor během mého těhotenství vůbec nezjišťovali, nebylo to třeba. Nevytvářela jsem protilátky. Jak píše Ála, chodila jsem častěji na odběry krve. Malý se narodil taktéž jako já s A Rh negativní :o)

  • Je důležitý pozor už při prvním těhu a trvat na pečlivých kontrolách, pokud by nevycházely odběry podle norem, dostala by jsi speciální injekci a totéž i při porodu! Kamrádka takhle přišla o první dítě, potratila protože jí včas nepíchli injekci a dítě bylo po otci Rh+ takže na to pozor, že se u prvního dítěte nemůže nic stát je veliký omyl!! Přeji ať je všechno v pořádku

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist