Registrace do porodnice - Motol? nebo Podolí?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #9389 22.7.2017 10:06

Ahoj, příští týden se mám registrovat do porodnice. 14+0 mi podle poslední ms vychází na pátek, ale gynekolog mi na poslední kontrole řekl, že dle velikosti plodu budu 14+0 v úterý (tj. o 3 dny dříve) a tak bych se měla registrovat v úterý. Mezitím jsem ale byla na screeningu, kde mi řekli, že velikost plodu odpovídá datu dle poslední ms, takže bych se podle mého měla registrovat v pátek. Ted tedy nevím, kdy to mám udělat? A další věc. Rozhoduji se mezi porodnicí Motol a Podolí. Už jsem byla tak nějak rozhodnutá více pro Motol, koukala jsem na jejich stránky, protože většina porodnic má registraci k porodu online. Motol to ale zřejmě nenabízí, prý musím přijít přímo tam osobně a to pouze v pondělí, úterý nebo středu (tedy můj pátek v nabídce není). Co s tím mám dělat? nerozumím tomu. Kvůli tomu silně zvažuji Podolí, kde to lze online. Případně máte zkušenost s těmito porodnicemi a pomůžete mi v rozhodování dle vašich zkušeností?

  • 22.07.2017 21:31:25 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • marketaj22.7.2017 11:39

    Prakticke info k registraci v podoli - musis to zkusit vzdy v 8 rano a muzes si vybrat den +/-7 dni od terminu. U prvniho mi registrace vysla hned na prvni pokus a u druheho mi to klaplo az treti den.
    V podoli musis pocitat se starsim vybavenim na odd 6nedeli, ale jinak je to v pohode. Napr oproti motolu muze s tebou doprovod i na sal k cs.

  • trinetka22.7.2017 10:08

    Tak bych zašla ve středu předtím pátkem nebo v pondělí

  • samsonoh22.7.2017 11:08

    Já jsem se registrovala do Motole a ano, musíš přijít jen v určené dny. Nemusíš řěsit, zda jsi podle UTZ o den více či méně. Berou to podle MS. Takže jdi v ten nejblišsí den, jak ti to vychází, popř. jim tam zavolej a zeptej se. Ale opravdu to není potřeba tak řešit. Já jsem tam šla až 15+ něco a taky mě zaregistrovali (nejdříve jsem se hlásila k Apolináři, ale rozmyslela jsem si to). Jinak já jsem se šla ráda zaregistrovat osobně, protože jsem se aspoň podívala, jak to tam u nich vypadá a hlavně jsem i zjistila, jak se v tom místě cítím. A Motol na mě působil velmi dobře. I personál je tam ochotný, většinou milý, chodby mají v připjemných barvách a i na pohotovosti jsou moc příjemní. To prostředí je tam nemocniční samozřejmě, ale nepůsobilo to na mě tak sterilně a cize.

  • Ja se registovala dle ultrazvuku, kdy termin vycházel driv a byla jsem pripravena delat blbou,kdyby to chteli dle MS. Rozhodla jsem se pro Motol a tam byli pri registraci úplně v pohodě,nijak to nekomentovali.
    Taky jsem se rozhodovala mezi Podolim a Motolem. Nakonec jsme se rozhodla pro Motol, protoze dle zname,ktera tam dela PA všichni zkuseni doktori odesli.
    Ale uz to budou 2 roky,co jsem to resila. Co se tyce Motola, porodni cast na jednicku (PA, doktorka, prostredi...). Sestinedeli je starsi, nektere sestricky drsnejsi a hned mi doporucili kloboucky na kojeni, prikrm pro maleho...nastesti jsme to doma zase odbourali. Asi by měli mit vetsi trpelivost ohledně kojeni.
    Skoncila jsem na akutnim CS, takze nejake vyhrady mam, ale s druhym prckem tam pujdu zase.

  • Motol sice trvá na osobní registraci, ale na druhou stranu tam mají porodní pokoje a ne boxy. Podívala bych se tedy spíš na vybavení, to he zásadnější. Rozhodovala bych se také dle dostupnosti. Budete ram pak chodit na monitor. Co jsem četla, tak se Podolí hodně zhoršilo, za to Motol je dost chválený. Já rodila v Motole, máme to tam 7 minut autem a byla jsem moc spokojená.

  • Zdeherda22.7.2017 15:27

    Zalezi, co mas napsane za terminy v tehotenske prukazce, tim bych se ridila. Jinak do Podoli je ta el. registrace silena, uz v 8:0:05 jsou vsechny mista na ten den obsazena. Tak bych to treba zkusila do podoli a pokud ti to nevyjde, vydej se do motola, tam to bude nejspis v klidu. Jinak ja v podoli rodila a vicemene spokojenost, jen na sestinedeli me trochu vynervovali s kojenim, ale doma jsem to poladila a pak kojila jeste hooodne dlouho:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 482 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist