Registrace do porodnice

Otázku položila: Bývalá uživatelka #26267 8.2.2011 20:58

Ahoj holky, kdy je idealni zaregistrovat se do porodnice? A musim si to zaridit sama? Nebo mam cekat az co mi rekne doktor? Jsem v 17+1tt.
Moc dík za odpoved

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To je čistě tvoje volba, kde chceš rodit a musíš si zjistit sama do kdy se provádí registrace. Většinou na webu je to uvedeno. V Praze už bys měla smůlu, tam se většinou registruje do 14. tt. Ale je to individuální podle měst.

  • Zet838.2.2011 23:54

    Určitě se podívej na ty Webovky. Tam to maj uváděny snad všechny porodnice. Nebo si tam rovnou zavolej, za optání nic nedáš ;-) lepší než to propásnout..

  • Jak píše Zdenka.... to záleží na konkrétní porodnici ve kterém týdnu. Takže pro tebe nejvyšší čas a postup následující: nečekat až co ti řekne gyndař, vybrat si porodnici, zavolat si tam nebo zajet a sama se registrovat.
    Nemá se to dělat, ale já tak brzy ještě nebyla rozhodnutá kde rodit, takže jsem se registrovala ve dvou porodnicích. Držím palce ať máš dobrou volbu při výběru a vše proběhne na jedničku! ;o)

  • Tak já se nikde neregistrovala ( řpíjde mi to jako pěkná blbost - nicméně vím, že některé porodnice to žádají ) a dokonce jsem asni nestihla těhu poradnu na konci těhotenství. A porodila sem v klidu bez problémů aniž by kafrali, že tam nejsem registrovaná....

  • V Praze se musíš v některých porodnicích registrovat přesně ve 12+0 tt (např. Podolí, Motol) a kapacita je omezená. V Podolí většinou čekají maminky od šesti, i když registraci otevírají myslím až v 7.30, aby se vešly do denní kapacity 12i rodiček. Ale je to opravdu individuální podle města.

  • záleží na regionu, u nás stačí začít chodit od 38. týdne do vybrané porodnice na kontroly, dřív se tam hlásit nemusíš a porodopis si vyplňují stejně až po příjmu k porodu jako takovému (ne dřív)

  • Podle toho, odkud jsi, v Praze je to 14+O a později už nemáš šanci, jsou porodnice, kde se stojí fronty od 5 ráno a v sedm, kdy se otvírá, je plný stav na ten den:-))), jinde nevím...první jsem si v Pha dokonce registrovala už v 10tt (tři roky zpět), ale loni se měnily pravidla

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 596 odpovědí a 409 752 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist