Rakovina prsu

Otázku položila: sunbaby 25.3.2011 16:05

Ahoj chtela sem se zeptat jestli muzu mit ve 14 letech rakovinu prsu?? Nahmatam si totiz v obou prsou takove uzlinky nebo neco takoveho

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj. Zajdi si na gynekologii a nech si prsa vyšetřit. Vzhledem k tomu, že jsi v růstové fázi nejen své, ale i prsou, bude se jednat nejspíš jen o zvětšené uzliny v prsech a nepůjde o nic závažného.

  • Jestli to máte v rodině, tak si myslím, že ano...
    Ale podle mého názoru, jsou to jen tukové bouličky a ty Ti zmizí, stačí když si je budeš masírovat..

  • Ahoj,

    rakovina (zhoubný nádor) je v tomto věku velice velice velice nepravděpodobná. Co je však mnohem pravděpodobnější, to mohou být různé zvětšené uzlinky, tukové bulky, cystičky, ev. fibroadenomy. Ideální by bylo zajít na gynekologii, doktor/ka by měla poznat, o co asi nejspíše jde, případně Tě odešle na specializované vyšetření - ultrazvuk (mamografické vyšetření se v Tvém věku většinou neprování), mamologická poradna - není se čeho bát, jsou tam lidé, kteří se těmito problémy zabývají a ví přesně co a jak. Vyšetření je rychlé, poradí - s největší pravděpodobností se nic dít nebude a problém sám zmizí nebo se bude sledovat, v případě potřeby nebo nějakých potíží se dá odstranit (dělá se to např. u fibroadenomů, které rostou a mohly by dělat problémy) - často ambulantně.

  • Neboj, je mala pravdepodobnost, ze by to byla rakovina. Objednej se na gynekologii a doktor te prohlidne, neboj, neboli to. Myslim, ze to jsou bud tukove bulky anebo se ti mohla ucpat nejaka zlazka, me to delavalo taky casto, nekdy to i dost bolelo, na gynde mi rekli, ze to je ok. Sice jsem byla na mamografu,ale nakonec to dopadlo dobre.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 621 odpovědí a 409 755 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist