Rakovina prostaty - už nikdy nemít sex?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #412931 28.5.2021 12:52

Ahoj, zajímá mě váš pohled na věc, pokud by váš chlap měl rakovinu prostaty, uzdravil se a díky léčbě už nikdy neměl erekci a nikdy nemohl mít znovu sex (v Ulici říkali až 75% šance že to tak dopadne), tak co potom? Dejme tomu je vám 30 a rozhodně si neplánujete přestat souložit. Jasně, člověk je rád, že milovaná osoba přežila, ale celý život v celibátu taky žít nechce, že? Co byste dělali vy?

.... osobně si myslím, konkrétně v našem případě, že můj chlap by nechtěl tohle nějak vynahrazovat ručně nebo orálně, protože ani tak ho to jednoduše nebaví...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • nevěřila bych všemu, co se říká v Ulici :
    "K důsledkům léčby karcinomu prostaty patří ztráta erekce postihující až 90 % pacientů, což výrazně zhoršuje kvalitu jejich partnerského života. „S erektilní dysfunkcí, ať už v důsledku operace karcinomu prostaty nebo z jiných příčin, není důvod se smiřovat! Její léčba je mnohem účinnější, začne-li se s ní včas. U mužů, kteří podstoupili operační odstranění prostaty, se s léčbou začíná co nejdříve po operaci, tehdy dosahujeme nejlepších výsledků. Obnovení partnerského sexuálního života zlepšuje kvalitu života celého páru,“řekla sexuoložka MUDr. Taťána Šrámková, CSc."
    a pokud by k něčemu takovému došlo tak by to pro mně důvodem k opuštění partnera nebylo. navíc bych řekla, že i erekci by bylo případně možné podpořit takže by to rozhodně nemuselo btý o doživotním celibátu.

  • Opravdu je to naprostý nesmysl, erektilní dysfunkce v dnešní době vzniká z mnoha příčin (nejen po operaci ca prostaty, která je častá ve vyšším věku) a pokud je podchycena zavčasu, dá se léčit. V krajním případě existuje tzv. penilní protéza, což je prakticky systém pumpičky a rezervoáru, který je zavedený v erektilním tělese penisu. Když chce muž mít sex, pumpičkou naplní tento rezervoár fyziologickým roztokem, což vytvoří erekci. Následně po sexu jej zase vypustí a penis "změkne". Není to propláceno pojišťovnou a stojí to cca 200 tisíc, ale vydrží to mnoho let + partnerky o tom často ani nevědí (pokud na to muž neupozorní). Takže tak.

  • 8-.Kdybych toho chlapa opravdu milovala, tak bych s ním zůstala. A pokud by mu to nevadilo, tak po domluvě bych si našla třeba někoho na sex, jen na sex.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 505 odpovědí a 409 704 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist