RTG a otěhotnění

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23410 8.5.2011 22:17

Ahojky, zajímalo by mě, jestli by v době otěhotnění vadil RTG? Ptám se proto, že jsem 11DC a včera jsme si při milování s přítelem nedávali moc pozor, a dnes jsem byla na veterině, kde prováděli naší kočce RTG a já u toho byla, sice jsem měla na sobě ochrannou vestu, ale přece se chci zeptat - je tu nějaké riziko, kdyby se otěhotnění podařilo, že by RTG ovlivnil zdraví dítěte, když tam ještě teoreticky není? Je každé ozáření v těhotenství indikací k přerušení? Díky za odpověď :-)

já na ten RTG na veterinu budu muset jít opakovaně...Samozřejmě, že teď to řešit je zřejmě předčasné, ale napadlo mě to i do budoucna...kdy RTG v těhotenství už začíná "vadit" a kdy je to ještě ok...nebo jestli je to vždycky špatně :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nic se nemůže stát. Za prvé jsi měla ochranou vestu. Zadruhé pokud jsi "otěhotněla" včera není vlastně ještě ani plod kterýmu by si mohla ublížit. Tak ře se může stát buď to že nejsi těhotná, nebo že "jsi otěhotněla" ale vajíčko po RTG samovolně "potratíš" to se ale nikdy nedozvíš, nebo budeš těhotná a vše bude v pořádku. Jíné možnosti nejsou.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist