RE:SOS jak si poradit s vaginální čípkem u 13 leté dcery

Otázku položila: Anonymní uživatelka #397790 25.3.2019 21:47

Bohužel dceři se nepodařilo si čipem zavést při prvním pokusu
Pri to strašně bolelo a nedalo se to tam dat
Co teď ??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No nemyslím si, že u gynekológa sa dcéra viac uvoľní. Tieto tablety, čo sa zavádzajú len raz sú zvyčajne obrovské a ten aplikátor nepoužiteľný, ja som s tým aj ako už nie panna mala problém a skoro plakala od zúfalstva. Skôr by som skúsila niečo, čo sa zavádza ľahšie, napríklad Lactofeel alebo Feminella VagiC. Prípadne gynekológ môže predpísať Macmiror.

  • A tampon si zavede?
    Musí být opravdu uvolněná, případně bych pipču namazala.

  • to se mi nezdá, já sama jsem v nějakých 11/12 letech chtěla začít s tampóny. zašla jsem za kamarádkou, ta mi poradila že si sednout, roztáhnout nohy a jak tampon zasunout a hned na první pokus to vyšlo, nebolelo to, určitě se jen bála, nemyslím si, že to je takový problém.

  • V tom případě bych se obrátila na gynekologa, jinak to asi nepůjde, pokud jí to budeš zkoušet zavést ty, bude ještě více sevřená a bolet ji to bude možná ještě víc. U takové mladé holčiny bych se i bála jí tam šťourat. Gynekolog ví, jak na to.

  • Zanthia126.3.2019 12:52

    Mně se v náctiletém věku třeba nedařilo zavést tampon, ačkoliv jsem studovala návody a zkoušela i s aplikátorem. Dodnes to nemám ráda. Podařilo se mi to jen ve dřepu na bobku, tak bych jí poradila totéž. V leže na zádech bych s tím asi taky měla problém. Ve dřepu se ty cetsy přeci jen nějak lépe otevřou, že už to jde. Hlavně ať to dělá pomalu a fakt se snaží uvolnit. Případně, jak jsem poznamenala u původního dotazu, jí nabídnout, že budete u toho a v případě potřeby napovíte, nasměrujete.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist