RD 2 nebo 3 roky?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34371 26.10.2012 16:59

ahojda maminy tak mně pořád vsrtá v hlavě RD chtěli bychom druhé miminko zhruba v těch 2 letech od sebe.Tak vůbec nevím jak a co.
Kdybych si dala na 3 roky RD a do dvou let bych mněla druhé miminko docela bych byla naštvaná,že "jakoby" propadli penízky.Na druhou stranu 3 letá almužna zhruba 7.300Kč není tak nic moc.
Kdežto 2 letá varianta už je výhodnější hl.i o ty penízky co myslíte?Na druhou stranu mám strach,že do dvou let neotěhotněním co pak? :-o
Jak jste to řešili vy?Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Myslíš rodičovský příspěvek? Jestli máš ty, nebo partner nárok na PPM, tak si můžeš rodičák přizpůsobit podle svých potřeb. Můžeš si ho nastavit třeba na 3 roky a kdybys otěhotněla, tak si můžeš čerpání urychlit, abys do porodu stihla vybrat všechno, případně co nejvíc. Měnit se to dá co 3 měsíce.

  • teď je celková částka pro všechny stejná, tak je to jedno na jak dlouho to je. A 7300,- je almužna? já mám 3800,- a to je pak něco žít z toho celý měsíc

  • Chtěla jsem rodičovskou na 2, nakonec mě doma přemluvili na 3 roky - z praktického hlediska, že kdyby druhé nevyšlo, do školky by mi dítě nevzali a kdo by hlídal? Vše vyšlo podle plánu, jenže jsem potratila, jsem ted se synem doma a nakonec nelituju, že jsem na ty 3 roky šla.

  • Martasek8926.10.2012 18:54

    Já chci dítě po 3 letech, bez ohledu na RP. Sestra chtěla 3 roky, ale slevila na 2 roky, aby měli více peněz měsíčně.

  • Ahoj. Já mám RD na 2 roky. Mám to taky kvůli penězům, protože máme úvěr na byt a nechci aby manžel táhl všechno sám. Mám 17ti měsíční dítě a snažit o druhé jsme se snažili už asi tři měsíce před tím, než bych měla otěhotnět. Právě kvůli tomu kdyby to nešlo nebo jsem potratila. U prvního těhu jsem potratila a teď u toho druhého jedno odešlo s MS, takže se nám to podařilo na podruhé. A to manžel jezdí jen na víkendy, tak to vyšlo. Děti od sebe budou 20 měsíců staré. V únoru čekáme přírůstek.

  • Ahojky Jani, taky nad tím zrovna dneska přemýšlím, taky chceme do dvou let druhé, takže já budu žádat o tu nejvyšší částku je to něco kolem 11,5 tis. Příští rok v létě chceme začít zadělávat na dalšího prcka, jak psala duramura, penize uz mas na ucte a muzes si s nima hospodařit jak chceš, i kdyby jsi třeba neotěhotněla hned.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist