Původní vzhled po porodu - jde to?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #658 22.10.2012 7:23

Holky měřím 170cm a mám nějakých 58kg. S přítelem si přejeme miminko, akorát on je hrozně ujetý na moje ploché břicho. Já mu říkám, že se po porodu dá vrátit do původního vzhledu, on ale tvrdí, že ne. Tak holky jak je to? Vrátili jste si po porodu svůj původní vzhled a po jaké době? A cvičili jste pak?
Já že bych pak příteli dokázala že to možné je, on mi totiž nějak něvěří :-D

Jinak holky i já si přeji mít pak zpět svoji postavu. Ono to možná vyznělo v tom příspěvku špatně. Samozřejmě se milujeme a je jedno jaké mám bříško. Ale myslím si že když se to líbí teď a rajcuje ho to. Tak proč mu to nedopřát i pak. A hlavně si myslím že mám dost pohybu už teď, tak si právě myslím, že já bych s tím problém mít neměla, nebo nemusela mít.

Jinak děkuji za odpovědi :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To záleží na mnoha faktorech, podle mě... Na kondici před otěhotněním, na kondici během těhotenství, na příbytku váhy, na genetických dispozicích, na způsobu porodu... Znám maminy, které mají po dvou a více dětech stejně perfektní postavu jako za mlada a ploché bříško. Samozřejmě, že na sobě hodně makaj. Ale taky znám maminy, které ač sportují, už nikdy stejně dokonalou postavu do plavek jako před těhotenstvím asi mít nebudou. Tohle je věc, kterou asi těžko můžeš určit dopředu a mnohdy i těžko ovlivnit. Ale obecně sportovní žena s kondičkou se daleko lépe po porodu vrací na původní váhu a míry.

  • JanaRad22.10.2012 8:10

    Já se po prvním dítěti na své proporce vrátila poměrně rychle. Určitě to chce v těhotenství chodit cvičit a po porodu taky cvičit, ale jde to. Po dalších dvou dětech to už tak snadné nebylo, po tom třetím to dávám dokupy až teď, když má klučina 6,5 roku...

  • Porodila jsem 3 děti a ploché bříško mi zůstalo, váha se nezměnila, akorát je takové měkčí, rozbředlejší (i na té pokožce je to totiž znát, že ztrácí pružnost, ale stejně věkem nakonec ztratí, rozhodně mi však nezůstal takový zvrásněný váček jako mojí mamce po 2 dětech ), ve stoje bych řekla, že to je naprosto v pohodě, spíše v leže na boku, když je povolené, už to rozhodně není takové, ale manžel si tam rád hněte, to dříve nedělal :-)
    Ani jsem pro svůj vzhled nic nedělala, žádné diety, spešl cvičení-jen přirozený pohyb (i když si myslím, že k zpevnění a stáhnutí bnříška hodně pomohlo, že jsem děti nevozila v kočárku, ale naopak nosila hodně v šátku, kdy břišní svaly hodně pracují, člověk musí i tak nějak přirozeně podsazovat pánev, aby udržel rovnováhu).
    No a po 3 dětech a několikaletém kojení mi zůstala i o 4 čísla větší prsa (při půvdním obvodu), takže manželovi snad ani nevadí, že klesla. Podle mě tělo mateřstvím opravdu skrásní, zženští, já se snad cítím lépe, než před dětma, ač much na těle zákonitě přibylo.

    Každopádně bych se dost dobře rozmyslela, zda chci s takovým člověkem žít a mít dítě, všichni stárnou, ať s dětma nebo bez a Tvůj přítel příliš řeší postavu a to podle mě není vůbec dobré, mám z toho pocit, že at´uděláš cokoli, nakonec stejně půjde za mladší, protože stav těla je neudržitelný a ač vidíme třeba modelky na fotkách, tak nafotit se dá krásně, ale naomak to bude vždy jiné, než tělo mladé bezdětné ženy..

  • venysek22.10.2012 7:49

    Kamarádka, která se živí fotomodelingem, se dokázala vrátit poměrně rychle ke své původní postavě, ale asi za tím bylo opravdu hodně práce. Myslím si, že to není nemožné, ale jak psala Marki, záleží na kondici..
    A jen tak mimochodem, brání mu ta obava v tom, aby s tebou chtěl mít dítě?

  • ahojky :) no podle mě to jde, moje mamka má tří děti a je štíhlá jako proutek a to jí teď bude 50 let a váží 55 Kg. Taky jsem stíhlá a bála jsem se , že až budu těhotná tak hodně přiberu a nezhubnu to ale řekla mi, že budu mít tolik pohybu , že to pujde samo. Tak ať se přítel nebojí ;-)

  • petulinkaa1322.10.2012 8:17

    No když člověk vidí ty celebrity,tak si řikam,že to musí být možný :-D kort ty modelky,ale jak píšou holky,záleží na spoustě faktorech jak je kdo v kondici,mam kamaradku,rovny vypracovany bricho nemela,ale po dvou detech vypadá líp než předitm :-) některé maminy to mají naopak,ale mam kolem sebe maminy spíš co jim podle meho materství hodne prospelo a vypadají o mnoho lépe :-)

  • Mam 2 deti, dceri je ted 2 a pul mesice, a vypadam porad stejne jako pred detmi. Nekdo by mi asi ani neveril, ze je doma mam... :-D ja teda nikdy plochy bricho nemela, vzdycky jsem ho mela trosku vystouply a volnejsi, takze jako pred otehotnenim jsem vypadala uz asi 19 dni po porodu... Ale zatim ho mam porad takovy povoleny, protoze ho neposiluju. Sice si rikam, ze bych mela zacit, ale nejak neni cas a jsem na to lina... Pokud ale budes mit motivaci, pritel ti treba pomuze tim, ze dite pohlida, abys mohla cvicit, tak svoji postavu urcite muzes ziskat zpatky a celkem rychle ;-)

  • Ahojky, s váhou si myslím problém nebude jako spíš s vyklenutím bříška a povolenou kůží :-) Já jsem skoro 6 měsíců po porodu a bříško se stále "valí" dopředu, takže pokud ho nemám zatažené, tak je to těhotenství ještě znát....Myslím, že by to spravilo cvičení na přímé a šikmé břišní svaly, ale já na to osobně stále ještě nemám sílu :-) Děloze to ještě chvilku trvá, než se vrátí do původního stavu, ne jen po dobu šestinedělí, jak si někdo myslí, ale myslím, že mít původní postavu není nemožné ;-)

  • Ahoj, já jsem 4 měsíce po porodu a mám dokonce o 4 kila méně než před tětotenstvím, takže jsem spokojená:-) Necvičím, prostě to šlo nějak samo. Prý se hubne kojením a taky hodně lítáš kolem mimča. Každý den chodím tak na 2 hodiny na procházky, v jídle se nijak neomezuju, žádné diety.

  • duramura22.10.2012 10:03

    na to se sice muzes zeptat, ale jak to bude u tebe ti nikdo neporadi :-p
    ja treba mam podobnou vahu i vysku, behem tehu sem pribrala 18kilo a do konce sestinedeli (ne-li drive) sem byla na sve puvodni vaze a to bez cviceni a s vydatnyma polevkama, abych mela silu na kojeni :-) zadne omezovani se, prave naopak..
    ploche bricho sem mela hned druhej den po porodu, ale ja ho nemela velke ani kdyz sem sla rodit, kde byla ta kila schovana je zahada. ale pokud si stihla ted, tak prece neni duvod, abys tak nevypadala i po, max pro to budes muset neco udelat, no :-)

  • Ahojky, mám skoro 10 měsíčního drobka a jsem na stejné váze jako před otěhotněním. Bříško mám také stejné, nikdy jsem ho neměla úplně vysportované. Hlavně jsem se bála o prsa a ty se mi také vrátila zpět. V těhu jsem přibrala 17 kg a z toho 9 zůstalo v porodnici a 8 jsme shodila nedávno. když jsem přestala kojit. Jinak chodím skoro každý den běhat a chodím hodně plavat a cvičím na bříško. Snažím se správně jíst a jde to. Sice to chvilku trvalo a myslela jsem, že to nepůjde, ale... Znám plno holek, které se ale vrátili na svou váhu chvilku po porodu.

  • hodně záleží jak se budoucí matka a matka chová "zodpovědně" ke své postavě- divně napsané, já vím;-). Pokud jí v těhotenství tzv za dva, po porodu jí vše na co přijde aby měla "husté" mlíko tak se ty kila navíc dost blbě shazují, teda pokud se někdy shodí ( jednoho vorvaně v rodině máme, roztéká se na všechny strany čím dál rychleji). Za super postavu po porodu modelek většinou může trenér, poporodní "dieta",........a za vším desítky tisíc korun ( dolarů, euro,...) měsíčně utracených za to, jak vypadá jejich postava;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 525 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist