Půjčování věcí

Otázku položila: Anonymní uživatelka #414874 5.3.2022 16:54

Ahoj, tohle bude otázka spíše pro maminky se staršími dcerami.. Půjčuje si vaše dcera běžně např. hygienické potřeby(v tomto ohledu samozřejmě bere, ne půjčuje) nebo oblečení bez dovolení? Vzala jsem si pár tampónů, co měla máma a jakmile zjistila, že v koši jsou obaly od tampónů, začala extrémně vyvádět a ječet, jestli mi přijde normální jí brát věci.. chápu tuhle reakci, kdyby to bylo mimo domov a někomu cizímu, ale vím, že si holky běžně půjčují věci od rodičů a nic se neděje, tak nevím.. přijde vám to normální?
Díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Když jsem byla mladší (kolem 13 let), vložky kupovala mamka používala jsem je také. Ale jak jsem byla starší, přešla jsem převážně na tampony, ty jsem si kupovala sama i ostatní hygienický potřeby. Mně třeba ani vložky, co kupovala mamka, moc nevyhovovaly, takže jsem si raději kupovala svoje. Co jsem začala sama vydělávat (měla jsem od 15 brigády), kupovala jsem si sama vše, šampony, sprchový gely atd. Oblečení jsme si někdy půjčovaly, ale vždycky jsme se navzájem ptaly, ani jedna jsme si do věcí nikdy nelezly.
    Tvoje mamka ti to podle mě mohla říct normálně, ať si koupíš svoje a nebereš jí ze zásob, však to jde řešit v klidu. Jestli jí to vadí, omluvila bych se s tím, že jí to dokoupím a kupovala bych si svoje. :-)

  • HaSha6.3.2022 21:35

    Moje mamka měla přehled, věděla přibližně, kdy budu vložku/tampon potřebovat, podle toho i nakupovala. Vůbec mi nesedí hláška "půjčit bez dovolení", to přece není žádné půjčování, když se nedomluvíte. Navíc když tam necháš prázdné obaly, to by mi osobně taky vadilo, že to spotřebuješ a necháš tam obal. >:-[ Takže z toho vyvozuju, že tvoje mamka reagovala v naštvání, dost možná by takové půjčování proběhlo v klidu, kdyby ses normálně zeptala.

  • Dcera si, a to jsme měly domluvené,bezne brala moje vložky (než si začala buď sama kupovat svoje nebo po dohodě že chce sem ji koupila dle jejího vyberu), ale dodnes pokud ji dojdou tak si je vezme a nemam s tím žádný problém. Ona případně jen ohlasi ze si vzala.
    U oblečení je to horsi, stejnou velikost jsme měly jen krátce, u bot je to I nyní ale toto jsou věci co vždy (!) Po dohodě.
    Ale cose těch tamponu týče tak mne napadá, zda ta reakce spis nesouvisející s tím, že nechce aby jsi tampony používala celkové.

  • Nikdy po mě mamka neřvala. Vložky jsem si někdy brala od ní, pokud mi došly, ale většinou jsem si kupovala. Na věci jako oblečení jsem se vždy ptala, ale i kdybych se nezeptala, určitě by po mně nekřičela. Neumím si to představit.

  • Také mi vadilo, když jsem zjistila, že mi syn bere prádlo a vložky. Řádila jsem jako čert. Pomohlo to, vložky se mi přestaly ztrácet. Po nějaké době jsem zjistla důvod - kupoval si svoje.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist