Psychologicka pomoc pred porodem???

Otázku položila: Anonymní uživatelka #410670 22.3.2020 7:38

Holky, kde narychlo sehnat psychologickou pomoc pred porodem? Jsem totalne v prd... Jen ustavucne brecim, co a jak bude..
Mam rodit v Motole, kde uz ted lezi pozitivni zenska na koronavirus :((( Do toho vydavaji porodnice prohlaseni, ze rodicky musi mit sve vlastni rousky na celou dobu porodu!!!a na naslednou peci na sestinedeli! :( Ja jich proste tolik nemam a mit nebudu, nemam uz kde brat.. Navic co novorozenec? Mu s rouskama a mimca bez? :((
Jsem uplne vyrizena, uplne. Termin za dverma a misto radosti totalni stres, des, panika :((

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk22.3.2020 7:59

    V první řadě klid. Sedni si a desetkrát se zhluboka nadechni. A teď fakta. I kdyby v Motole ležel člověk s koronavirem, nebude ležet na gynekologicko-porodnickem oddělení, bude ležet na infekčním a bude v přísné karantene, takže riziko nákazy bude možná ještě nižší než někde na ulici. Zadruhé. Rouška u porodu prý být musí, ale... Myslím, že tě asi nikdo nezlincuje, když si ji v krizi občas sundas. Zatreti jelikož se stávající situací nic neuděláš, je lepší ji přijmout takovou, jaká je. Připravit se na to. Zbytečně o tom nepremyslet, nevztekat se nad tím, jen to prohlubuje stres. Každopádně přeji hodně štěstí, neboj, to zvládneš a jednou se tomu ještě všichni budete smát.

  • macicekkajik22.3.2020 7:57

    Toho, že je tam ženská s koronavirem, bych se nebála, bude úplně někde jinde než je gynekologické oddělení. Motol je hodně veliká nemocnice. Jen mě zaráží, že budeš rodit s rouškou. Vždyť by ti mohli udělat testy na koronavirus. Už porod samotný není žádná sranda a ještě dýchat přes roušku. Vážně jsou padlí na hlavu. A ještě poradím, roušky šijí švadleny, tak třeba v okolí nějakou máš, která by ti jich ušila více. Poslední možnost by pak byl ebay.de - tam díky Merkelové, která roušky ukradla mají dost, až je prodávají. To člověka bere čert, když jim ještě pomalu nakazuje nenosit roušky. Drž se, hlavu vzhůru, těš se na to malé, že to bude brzy za tebou. Vždyť je to největší dar a budeš ho mít brzy u sebe.

  • OveckaVeru22.3.2020 8:29

    Kolik jich potrebujes tech rousek? Jestli chces, muzu ti nejake usit a poslat. :-)

  • A co si zkusit vzít s sebou dulu nebo vlastní porodní asistentku? Ta by to s rouškou vydržela a mohla tě psychicky podpořit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist