Psychika nebo opravdový problem?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #176928 1.3.2019 15:39

Ahojte všechny, nevím,zda je tu nekdo, kdo se potýkal nebo potýká treba stejnymi potizemi nebo potykal,ale jilikoz jsem uz zoufala,zkusim se tu zeptat. Mam dve male deti 3 roky a 1,5.
Nezvládám svoje stavy,již jsem navštívila psychologa,ale moc mi to nepomáhalo.Nyni pri potizich(panické ataky) si beru pulku Lexaurinu 1,5. Mé problemy trvaji jiz 3/4 roku. Byla jsem vysetrena lekari na Ct mozku,mag.rezonance krcni patere,RDG krcni patere,EMG, cevy,gynekologie,ORL,ocni,absolvovala jsem i lumbalní punkci na podezreni na roztrousenou sklerozu a boreliozu bylo to negativní.Jeste me ceka mag,.rezonance mozku,ale jiz mam vse vysetrene a vse bylo v poradku. I z krve se nic nezjistilo.Mam jen malinko zvysene leukocyty.Neurologie taky v poradku.Kardiologie echo srdce v poradku, bez arytmie,mam jen tachykardii(kterou jsem nikdy nemela),jinak vse v poradku. Tep mývám v klidu od 70-105/min.
Mám tyto potize : Každodení motaní hlavy, zavrate,tahave pichlave opravdu velke bolesti hlavy od temene hlavy do pulky hlavy pres spanky az k celisti,slabosti v nohou,podlamovani nohou, mravenceni v ruce,bolest zad. To jsou fyzicke potize.
Psychicke potize : Buseni srdce,třes celeheho tela, slabost, obrovska unava,posledni mesice se porad budim kolem 2-3h ranní,kdy usínam vycerpaním kolem 20:30-21:00h,chytají me velke panické uzkosti kdy se nemuzu nadechnout,dycham z okna,zkousela jsem i hyperventilovat-moc to nepomaha,velky tres v nohou,chlad celeho tela hlavne na chodidlech a na rukou,porad beham na wc se vymocit,obcas prujem.Tyto ataky myvam posledni dobou obden,kdy nekdy trva 5 min nekdy 1h. Nedokazu na nic myslet,myslim jen na to, co mi je,zda lekari udelali opravdu vsechna vysetreni,porad mam pocit,ze mam nejakou nemoc,kterou neodhalily,jak me muze vsecko tak bolet ta hlava apod?porad si rikam,ze mi urcite neco je a tim se mi vse spousti. Zkousim v te chvili,kdy me to prepadne odvratit mysl uklidem,starani o deti,malovanim,pustenim hudby,nekdy pomuze,ale nekdy taky ne.Kazdy den kdyz otevru oci uz me vse boli a opet cely den mi jedou tyto myslenky v hlave,je to otresny,nedokazu normalne fungovat, bojim se kamkoli jit do obchodu,do skolky pro dite a nejvic se bojim samoty,kldyz jsem doma sama. Nevim co mam delat.uz si sama nevim rady zkousim to sama,ale nejde to :-( Myslíte že je to opravdu vše od psychiky? Že psychika dokaze udelat"boelsti" na těle jako prave ta bolest hlavy,která trva již 8 den a nezabira na to zadny lek? Pred cca 6 dny jsem byla na pohotovosti a uz mi nedelali ani Ct nic,pani doktorka me pouze zkontrolovala neurologicky tak jak ma a uznala,ze jsem v poradku a prave rekla,ze je to od psychiky a napsala mi ten Lexaurin. prosim vas, je tu nekdo s podobnymi potizemi? Opravdu se bojim,ze jsem nejak nemocna, ze mam proste neco, co mi zpusobuje ty bolesti a slabosti a motani hlavy apod....Byla bych rada za kazdou pomoc...Dekuji

  • 01.03.2019 16:46:23 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zkusila bych si najít psychiatra který zároveň dělá i psychoterapie. Nebo psychoterapeuta a psychiatra (to bývá snazší). Při úzkostné poruše se objevují fyzické bolesti a to i velmi silné - řešte to. Zároveň Vám dají sofistikovanou medikaci, protože zrovna Lexaurin je dávno překonaný lék který ve velkém píší praktici a lékaři různých odborností (oni mohou psát tuším jen Lexaurin a Diazepam.
    Mám zkušenost že klienti při kombinaci dobře nastavené medikace a psychoterapie pozorují velmi brzy zlepšení.

  • Psychika dokáže opravdu hrozně moc. Pokud trpíš panickou poruchou, bude to chtít zřejmě i medikamentózní léčbu - záměrně píšu léčbu, protože Lexaurin neléčí, pouze dočasně tlumí příznaky, navíc je jedním z léků u kterých vzniká velmi rychlá závislost - neměl by se užívat dlouhodobě..! Psychoterapii by chtělo kombinovat s návštěvou psychiatrii a léčbou antidepresivy...

  • Vypadá to na úzkosti. Uzkostnou poruchu? Psychosomatika dokáže hodně. Moji sestru to dohnalo až k tetatickym křečím, přes bolesti hlavy, zvracení. Odpovídá tomu i přesvědčení, že vám něco musí být. Strach z nemoci, smrti. Doporučuji konzultaci s psychiatrem. Něco nejde zvládnout sama. Nebo terapie. Jednorázove sezení nic neřeší. Tyto druhy léků bych nedoporučovala od obvodaka psát. Nemají tolik možností. Psychiatr zvolí léčbu. A po čase se to může zlepšit. Mám taky tak malé děti, hrozný strach řídit auto, najednou brnění rukou, bolesti hlavy poté přesvědceni, že mi něco je mě navedlo že je. Úzkost.hlavne hledání příznaků na netu mě trklo, že skleróza apod to fakt nebude. Úzkosti trpí mamka, ségra. (s tou jsme zažili mnohé). Tak vím. A jakmile jsem si toto přiznala, nejdřív nechtěla přiznat, začalo se to lepší. Ale někdo to sám nezvládne.

  • Pokud je tvuj problem psychickeho razu, tak to preci neznamena, ze neni skutecny, opravdovy. To, co popisujes zni jako opravdu hodne vazny problem. I duse muze byt nemocna a neni to min nez treba zlomena noha. To, co zazivas, musi byt hrozne. Vyhledej odbornou psychiatrickou pomoc, kvuli sobe i tvoji rodine. Drzim moc palce, at pomohou.

  • A nezkousela jsi treba cvicit jogu? Joga je zazrak. Odblokuje ti bolesti krcni patere, treba ti povoli bolest hlavy, pravidelnym hlubokym dechem se zklidnis, budes se soustredit pouze na dychani a cviky, meditaci a teplo. Zkus to. Ale ne sama, najdi si jogove studio nebo lektora jogy, ten ti pomuze, sama by sis mohla ublizit. Ga vyzkouseni nic nedas. Ja, kdyz mam narocny den, kdyz me boli hlava (jsem po dvou operacich hlavy), zapalim svicku, pustim si relaxacni hudbu, aroma lampu a cvicim a dycham. Ty jogove pozice jsou balzam pro dusi i telo. Mam taky silenebolesti hlavy, nikdo mi neveri, ze nessnasim svetlo, hluk, horko, musim mit hodne spanku a hodne tekutin. Je to narcne, ale uz vim co na me plati a ziju plnohodnotny zivot. I diky joze. Drzim palce!

  • Mne napadla jedine chrbtica alebo tetánia. Kamarátka tetániu má a aj keď tie ataky nemá denne, podobá sa mi to na stavy, ktoré popisuješ.

  • Diblikova7.10.2021 0:26

    To co autorka píše jsem si prošla také. Se zmíněným práškem mám také osobní zkušenost a už nikdy víc. Bylo mi po tom vždy snad ještě hůř. Já jsem se raději vydala přírodní cestou a objednávám si pravidelně přírodní olej https://www.cbdcko.cz/cbg-oleje/cbg-konopny-olej-full-spectrum-5-10ml/ , díky kterému se cítím v pohodě a plná sil.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist