Psychicky na dně na rodičovské dovolené

Otázku položila: Kelpa 14.4.2023 7:24

Zajímalo by mne, jestli to některá taky máte jako já. Jsem 14 měsíců na mateřské s dcerou. Druhá dcera má 10 let. Já mám už 3 měsíce vyhrezlou meziobratlovou ploténku. Přítel si zvykl, že i přes bolesti zastávám doma vše sama. Už jsem si na bolest zvykla, ale začínám mít hrozné nálady. Jsem unavená, vyčerpaná. Když se náhodou zmíním, že potřebuju vypnout a odpočinout, tak se to přejde slovy: prosimtě, ty nepotřebuješ, nebo ty jsi ocelová, tebe hned něco nepoloží. Nemám na nic chuť, ani na sex. Za celou dobu, co se malá narodila jsme s přítelem nikde nebyly ani chvilku sami. Buď jen on sám, nebo občas někdy já sama. Občas vyžaduje sex, ale bez sebemenší námahy a snahy, aby se mi to třeba líbilo, nebo aby mne trochu navnadil. Nestojí o čas strávený se mnou. Nepodekuje. Na to, že mám od neurolozky nařízené, že nesmím nic dělat, tedy ani se předklonit u sisteni zubů, tak dělám úplně vše. Hrozně mě to vyčerpává. Ztratila jsem sama sebe. Nejsem to já. Moje osobnost a moje ego je někde kilometry hluboko.....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Prostě si s ním sedněte a řekněte že takhle dál ne! Dejte mu na starost dceru ( tu menší, to zvládne) a běžte někam ven sama, i kdyby jen do lesa na procházku nebo do obchoďáku na "nákup". Znám to a vím jaké to je, když už člověk neví odkud kam. Co hlídání , babičky? Prostě občas je nutné vypnout. Jinak se zbláznite.

  • měla sem to podobné. ted už naštěstí s ex manželem.
    opravdu nejste robot a je potřeba mu to důrazně říct. že taky můžete skončit ve špitále a pak se nebudete hýbat třeba půl roku. a jak zde píší ostatní - je to manipulace. a to na úkor vašeho zdraví.

  • dzusinka17.4.2023 21:29

    Můj muž je zlatý, ale snad každý chlap neudělá nic, co udělá někdo jiný. Mluvila jsem, křičela a nic se nestalo. Pak jsem prostě přestala dělat tolik. Co bude k jídlu? Nevím, nestíhám. Kdy půjdeš nakoupit? Nevím, nestíhám. Musíte si sama stanovit priority. Pokud sama v sobě nevidíte hodnotu a neumíte se za ni postavit, ani muž to pak nevidí. Pomohl mi v tomhle neuvěřitelně moc podcast Opravdový vztah. Držím palce!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist