První těhu prohlídka, množství plodů

Otázku položila: Anonymní uživatelka #247537 13.12.2021 8:44

Ahoj holky,
sice trochu nečekaně, ale předčasný dáreček dorazil i k nám a nějak se nedokážu dopídit odpovědí.

Mimčák se nám dle všeho podařil na první pokus, takže jsme s mužem trochu v šoku poté, co nám říkali, jak tomu budeme muset pomoct.
Přesně vím, kdy mám ovulaci, cítila jsem uhnizďování, přesto pak přišla menstruace nijak odlišná od jiných, na možná i silnější a dokonce myslím, že pak byla opět ovulace. Přesto 31.den cyklu jasně pozitivní test a 32.den digitální test ukázal 2-3, což by měl být 4.-5.týden. Děložní čípek se trochu stáhl výše a k tomu se přes něj udělala "silikonová" zátka.

A nyní k otázkám:
1) Co mě čeká na prvním vyšetření? Sestřička moc sdílná nebyla.
2) Poznáme už na prvním vyšetření (asi 7.t), kolik je uvnitř plodů?
3) Je opravdu možné mít ovulaci, i když už je "obsazeno"? Je možné čekat dvojčata s různým stářím?

Na to kolik toho vím a vše je jasné, možná vymýšlím blbiny, ale mozek jede na 1000% a vymýšlí vše množné i nemožné, tak snad se dozvím relevantní odpovědi. :D

Tak jsem byla na 1. kontrole, kde mi lékař udělal pouze vnitřní ultrazvuk. Neproběhlo ani vážení, ani otázka na váhu, ani meření tlaku, prostě nic víc. Každopádně máme potvrzené srdíčko a 6tt+4. Prcka nebylo možné změřit, protože byl špatně natočený, takže za 3 týdny jdeme na další kontrolu.
Těhotenství odpovídá digitálnímu testu. :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • První prohlídka: zvazi, měří tlak, zkouknou kolik je plodů, jestli je vidět srdce, zeptají se zdá dite chces a pozvou znovu za 4tydny. Ono nemá sestricka ani co říct, takže bych ji to za zle neměla.

  • Je to nějaké chaotické. Co zbamena: ,,
    Přesně vím, kdy mám ovulaci, cítila jsem uhnizďování, přesto pak přišla menstruace nijak odlišná od jiných, na možná i silnější a dokonce myslím, že pak byla opět ovulace. Přesto 31.den cyklu jasně pozitivní test..''jako testováno po menstruaci nebo další cyklus? Pokud po ms tak to není 31 den. Ovulace mohou být dvě, ale proběhnout pár hodin od sebe. Od prohlídky nic extra nečekejte. Zváží, tlak a utz

  • Jitule198613.12.2021 21:43

    Ja se v tom take ztrácim. A myslim, ze dve ovulace jsou velmi vyjimecne.
    Ja mela minuly cyklus ovulaci 2.11. Pote 30.11. Ale to byl jakoby dalsi cyklus uz. To ze ti vysel pozitivni ovulacni test znacilo tehotenstvi. Jelikoz i ovulacni ukaze tehotenstvi.
    A jestli si krvacela. Tak je mozne i biochemicke. Ale urcite sis delala jeste ted testy treba.
    Taky jsem mela podobne jako ty. Spineni pote MS. Po MS digitalni pozitivni, tyden na to uz nic.
    Ale drzim pesticky.

    Jinak k tvym otazkam. Po 6tt jde teprve videt srdicko. Tak ze radim jit pozdeji. Abys jiz videla vse tam kde má byt. Tzv. velikost, tyden, reknou ti kolik tam je spuntu, po tom sestem tydnu uz by melo byt neco videt.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 148 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist