Prvni pohyby

Otázku položila: Anonymní uživatelka #32978 1.5.2011 18:21

Vsechny zdravim. Chci se zeptat v kterem tydnu jste asi citily prvni pohyby. Jsem 19+3 a o miminku jeste vubec nevim. Moje mati mi porad rika, jak je to divne, ze ona nas uz davno citila a kamardka, ktera je o tyden min tehotna, uz tyden miminko citi. :o( Tak si rikam, cim to je. Je to prvni mimi, tak nemam zkusenosti, bohuzel. Muzete me prosim napsat, jestli jste taky citily nektera pohyby trosku pozdeji a bylo vse v poradku? Jsem hrozna na pitny rezim, neumim do sebe vpravit tolik vody, kolik bych mela. Muze to mit vliv na plodovou vodu? Kdybych ji mela treba malo, mohlo by to ovlivnit pohyby? Na kontrolu jdu za tyden, tak dlouho to nevydrzim bez dotazu. :o) Dekuju vsem za reakce.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, neboj, není to nic nenormálního. Pokud si prvorodička, tak můžeš pohyby cítit až po 20 tt. Je to individuální a ať tě nestraší, že je to divné, ba naopak, úplně normální. Ono záleží i na více faktorech, třeba i na uložení placenty. Moje kamarádka ji měla na přední straně tak, že malou necítila skoro celé těhotenství, až opravdu v posledních 10 týdnech, když už tam opravdu toho místa měla málo. Tak se nemusíš obávat. Já cítila pohyby od 18 tt, ale já třeba mám placentu na zadní stěně a pohyby pociťuji dost důrazně :) Pitný režim na množství plodové vody nemá, neboj.

  • Neboj, vše bude v pořádku. Já u první holky necítila pohyby skoro vůbec ani do 7 měsíce, byla v bříšku strašně hodná ;)) pak se narodila ;))
    Záleží, jak miminko leží a třeba kope tam,kde to necítíš ;)).Jak si přibrala a kolik v bříšku, kolik má místa, neboj, ze začátku to je jak vnitřní ťukání ;))

  • Ahoj,já jsem dnes 18+2 tt a taky čekám, kdy TO příjde. A co mě možná znepokojuje ještě víc, že mi ani neroste moc bříško, jako třeba bundu už zapnu hůř a to i přes prsa, ale břicho jako takový moc není:(

  • Ahoj, je to hrozně individuílní, takže neboj, že je to něco neobvyklého. Záleží na hodně faktorech, kdy žena začne pohyby cítět. Takže určitě je vše v pořádku a brzy se dočkáš .-)

  • Já jsem pohyby cítila ve 21. týdnu.

  • mam kamaradku která cítila pohyby až od 25.týdne, ja jsem je začla cítit v 21. takže ještě máš čas a je to fakt individuální..blbý kecy rodičů ani ostatních neposlouchej, moje matka se mi taky snaží těhotenství znepříjemnit, takže vím jak ti je ;-) ...drž se a užívej si těhulkování!!!

  • Záleží hodně na tom, kde máš uloženou placentu a taky na tvé postavě. Já mám placentu vzadu a jsem hodně drobná, pohyby jsem cítila už od 17. týdne, což je ale zase extrémně brzo na prvorodičku. Na předporodní kurz se mnou chodí holka, která taky čeká miminko, je teď ve 22. týdnu a stále pohyby necítí, přitom všechna vyšetření vychází na jedničku, na ultrazvuku se jí miminko krásně hýbe, jen to prostě necítí. Ona má trošku špečky na bříšku, tak možná je to i tou její postavou. Neboj se, ono to přijde. Já jsem teď ve 29. týdnu a kolikrát v práci vyjeknu, jaký dloubanec dostanu, tak se těš :-).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 744 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist