První dítě

Otázku položila: Bývalá uživatelka #31566 23.1.2012 17:56

Ahoj holky, zajímá mě jedna věc, je to spíš taková anketka :D V kolika letech jsme měly/budete mít první dítě?
Je mi 18, příští rok budu maturovat na gymplu no a pak nejspíš vysoká. Pokud se hned po maturitě dostanu na vysokou (což bych chtěla), budu nejmíň do 24 let studovat, pak rok dva pracovat a pak až děťátko... Nevím, nechci říct, že mi to přijde pozdě, ale chtěla bych dítě třeba už ve třiadvaceti. Tak by mě zajímalo, jak jste to měly se školou a s prací vy a jak jste to všechno zvládly... :)

Děkuju všem za odpovědi. :) Fakt mi asi nic neuteče. Ono jedna věc je nalajnovat si maturitu, vysokou, promoci, svatbu, práci a pak první miminko, za tři roky druhé... Abych vůbec měla za pár let chlapa, se kterým bych to dítě chtěla, že. :) V dnešní době se píše na internetu hodně o tom, že ženy mají pozdě děti ve srovnání s dřívějškem, ale bohužel to jinak nejde... Člověku fakt asi nic neuteče. :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl23.1.2012 18:10

    je mi 27 a dítě zatím nemám a nečekám, nemyslím si, že by byl nějaký strop kdy mít dítě a kdy nee. teda pokud se nejedná nějaké dítě který smrdí žákovskou ze základní školy, a chce mít děti.. :-D

  • Evita23.1.2012 18:10

    Studovat budu do 24 let a určitě bych chtěla před dítětem pár let pracovat. Také co se bavím s přítelem, tak on dítě chce okolo třicítky (je o dva roky starší než já), abychom do té doby stihli udělat nějaké to zázemí. I když bych také chtěla dítě ideálně tak v 25-26 letech, chápu, že bez zabezpečení to nejde...

  • lulatko23.1.2012 18:39

    První vážný vztah ve 20ti, VŠ do 24 let, pak pořizování bytu, svatba, 4 roky nabírání praxe a "užívání" života po škole a před dítkem, první dítko ve 29 letech. Byla bych chtěla o něco dřív, ale kvůli práci to nešlo.

  • Verousek8923.1.2012 19:12

    Mně je 22, v květnu mi bude 23. Vždy jsem plánovala mít první dítě okolo 25 let. Studuji VŠ, původně jsem měla dělat 5 let prezenčně, tudíž bych skončila se studiem v 24 letech, ale letos jsem udělala prezenčně bakaláře a navazující studium jsem si dala kombinovaně, abych mohla začít dříve pracovat a nadělala si praxi. Chtěla bych si vydělat nějaké peníze navíc, zařídit vlastní bydlení a pak dítě, tak uvidíme, jestli to tak nějak vyjde :)

  • Ahoj, bude 24 a jsem těhotná, mimi jsem si moc přáli... po maturitě na hotelovce jsem odešla pracovat do hotelu na hory, nejdřív na recepci, pak jako provozní... s mým mužem jsem se poznali ve Špindlu (on je odsud) a začli tady spolu žít a podnikat. Otevřeli jsem si obchod, vzali se, udělali si mimi, to vše za jeden rok :-) a teď otvíráme hotel, na miminko se moc těšíme, ale na mateřskou nejdu, o péči o mimi se budeme muset kvůli práci dělit :-) a už se na to moc těším :-)

  • Také je mi 18, maturuji letos v květnu a děťátko bych chtěla až po škole.. Tak kolem 25 let :-)
    Ale to se samozřejmě naplánovat nedá.
    Třeba na škole nedávno porodila o rok mladší slečna, než jsem já.. ;-)

  • cudla23.1.2012 18:08

    já měla první dítko v 33 letech.

  • Ahoj, tak já jsem čekala na toho pravého, tudíž 32, ale chtěla jsem miminko dřív. Ale stálo to za to si počkat manžel je skvělej.

  • Mě je 20 a čekám první miminko :-) a jsem za to moc šťastná.

  • Martasek8923.1.2012 19:02

    V dubnu mi bude 23 let a nyní mám 7-i měsíční holčičku :) Od 17 jsem měla přítele, dodělala střední, šla na VŠ. Nevzali mě na obor, který jsem chtěla. Sice jsem se hlásila na 2 a vzali mě na ten druhý, který by sice co se týče práce měl více možností, ale během studia jsem zjistila, že to prostě nejde, že to nemůžu dělat. Tak jsem přešla na jinou fakultu a jiný obor. Tam jsem byla půl roku, poté jsem tam již nechodila, hold jsem chtěla práci a jezdila po pohovorech. S přítelem jsem byla 4 roky. Nebylo to pro mě to ideální, vyměnila ho za jiného, přestěhovala se za ním, za chvíli jsme měli svatbu - když jsme spolu byli 5 měsíců a během příprav svatby jsme zjitili, že se nám zadařilo mimi. Na 3 měsíce jsem sehnala práci, poté mi neprodloužili smlouvu, hold coby tam dělali s těhulí, tak jsem byla na neschopence 7 měsíců a i když nemám vysokoškolské vzdělání a praxi, jsem neskutečně spokojená. Chtěla jsem mimi už několik let :) Takže to byla rychlovka a jsme opravdu spokojení :)

    Já vždy říkala, že chci 2 děti a to nejpozději ve 27 a 30 letech. Poté už je na mě pozdě :)

  • ahoj,

    tak já mám plán,ale bůh ví jestli vyjde:-))))

    miminko chci již od 19 let,ale nebylo to rozumné,proto čekám až bude ´´vhodná´´ doba.
    teď mi bude v březnu 23let a ještě ta doba nenastala...Po škole jsem odjela do ciziny učit se cizí jazyk, co jsem přijela tak sem nastoupila na vejšku,ale ta škola mi vadila,takže jsem tam byla chvíli a po měsíci šla do práce...Tam sem byla rok,ale měla jsem smlouvu na dobu určitou,takže jsem po roce zůstala 4 měsíce doma a až teď jsem zase nastoupila do opravdu dobrý práce se smlouvou na dobu neurčitou.Přítel již taky nějakou dobu pracuje (jsme spolu 4 roky), chce začít podnikat a chceme si do půl roka zařizovat bydlení... On je o rok mladší než já, takže zase nechci,aby byl přehnaně mladej tatínek,ale doufám, že bysme se mohli příští léto vzít a rok na to začít pracovat na miminku.Což mi bude 25let a pár měsíců.Ale jestli budeme spolu a jestli to vyjde to je ve hvězdách.

  • Já maturuju letos a mám stejnou představu jako ty.
    Myslím, že v dnešní době je to běžná situace.

  • Až se nám malá narodí, tak mi bude 27 ;-) Taky už mi to přijde docela dost, ale co se týče kamarádek ze třídy z gymplu, tak jsem teprve třetí s dítětem, taky stejně jako ty ještě studují a nebo si našly práci, tak teprve budují kariéru ;-) Na dítě není nikdy pozdě a neboj, nic ti neuteče, je dobré nejdříve rodinu trochu zajistit :-)

  • mě je 26 a mám 1měsíční mimiško:-) a je to nádherné, nic lepšího na světě není

  • ahoj, já porodila asi 14dní po promoci na VŠ v 24 letech...po mateřské (4 rokydoma) sem šla do práce a pracuju do tedka :D snažíme se o mimčo, tak snad to konečně vyjde. bydlení bylo střídavě, ale stavěl se barák a dalo se zvládnout všechno :-) toho že sem měla dceru ve 24letech nelituju, je to moje sluníčko :-)

  • Já jsem studovala VŠ a při práci již postgraduál, takže jsem dostudovala až ve 28 letech, pak než jsme se zařídili, postavili na nohy, takže první jsem porodila ve 31, 5 letech (a v sedmém měsíci jsem ještě dělala státnice na další VŠ studované dálkově) a druhé se mi narodilo ve 33,5letech

  • Ahoj, já jsem měla prcka ve svých 27 letech, přítelovi bylo v tu dobu 34. Teď mi je čerstvých 30 a snažíme se o druhé...;-)

  • ahoj,já měla dítě ve 25,stihla jsem VŠ :-) jinač naplánovat si věci můžeš, ale může se klidně stát, že nebudeš moct dlouho otěhotnět.

  • Také bych miminko brala klidně dříve, ale vzhledem k tomu, že studuji na vysoké (a už jsem úspěšně zvládla nejdůležitější zkoušky), tak myslím, že už tam vydržím. :-D Já osobně mám v tomhle trochu dilema, no... Protože vysoká mě strašně baví, je to úžasná škola, najednou žiji jiný život, pohybuji se v jiném světě se spoustou možností, ale na druhou stranu se mi někde hluboko v hlavě ozývá hlásek, že jsem žena, která má nějaké biologické hodiny.. (vím, asi je na tohle brzy, ale je to tak..)
    Plány mám ale také - myslím, že hodně žen prostě plánuje, nebo si spíš vysnívá budoucnost. Kéž by nám to všem vyšlo. ;-)
    V tomhle trochu závidím sestře - starší byla také na vysoké, ale nejstarší ne - po maturitě šla pracovat, práci měla hned, ve 24 letech se vdala (byla už ve 4. měsíci ). Teď má 4letého chlapečka a ročního chlapečka. :-)
    No a já jsem zatím v klidu, protože mám vlastně dvě dítka v rodině. :-) :-D

  • Ahojky.
    Já sem první dcerku měla v 17ti a bylo mi 17 3 měsíce :-). Školu sem si dodělat mohla bohužel zrušili individuální studium, což znamenalo že bych musela chodit každý den a to s malou sem opravdu nechtěla. Teď čekáme druhý a je mi 19 let a taky tři měsíce :-D. Příteli je 21 a má dobrou práci. Máme svůj vlastní byt, teď si budem pořizovat auto, o prázdninách bude svatba. Budu zkoušet všechny možný rekvalifikační kurzy a když nevýjdou tak mám pořád zálohu s jednou prací, ale do tý se mi moc nechce.
    Záleží jak na financích a vzdělání tak i na slečně jak by zvládala být matkou. Znám holky kterým je 32 let mají velký barák tři auta asi dvě vejšky ale jejich dítě je chudák neumí ho vychovávat. Nechtějí si snim hrát tak mu kupojí co chce aby měli klid. Nedokázali pochopit že když mu je rok jak to že neumí rozeznat barvy, že nechtějí dát žlutou na žlutou. Příde mi to hrozně nezodpovědný :-( a i když jsou už dost starý na to aby se o dítě postarali sami jejich děti jsou věčně u babiček :-(.
    Takže kolikrát jde hlavně o to aby ženská věděla že je zralá na to být mámou.

  • budu studovat až do24 let tak budu mit miminko asi ve25 je to na tobě držim ti palce a doufam že až budeš mit miminko bude určitě krásné:-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 557 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist