Průzkum na téma Monitor dechu

Otázku položila: Ebony 24.11.2015 20:00

Holky? jak to máte s monitorem dechu?Máte ho u dítka nebo měli?nebo vůbec?Já upřímně ho nemám je nám 4,5 měsíce.Nepotřebovala jsem ho jelikož jsem s malou často, vlastně skoro každou noc spala měla jsem jí u sebe takže jsem jí slyšela cítila.Teď přes týden už spí v postýlce, ale s tím, že mám postýlku napojenou na postel takže spím vedle ní a většinou jí držím za ruku a tak...no to je jen můj příklad...Většina mých známých má monitor dechu, říkají že bez něj by nedokázali usnout.No já si teď před nima připadám jako: hele ona ho nemá je nezodpovědná,nebo jako ve smyslu ona se nebojí a co by kdyby.No neřeším to ,zatím, uvidím jak dál.Ale říkám s,i že u nás v rodině ho taky nikdo nikdy neměl.A radši ani neuvaž,uju a ani mě to za ty 4 měsíce nenapadlo že by se mohlo něco stát.Tak mě zajímá váš názor.Děkuju :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Elfen24.11.2015 20:16

    Tak já jsem naopak velkým zastáncem monitorů. Měla jsem ho u syna do roka. Měla jsem Nanny a mobilní Snuza Go - ten se mi vůbec neověřil a znovu bych ho nekoupila. Ale klasický podložkový monitor je super a nedám na něj dopustit. Taky si od začátku říkám, že co kdyby a byla jsem klidnější. V roce začal synáček spát v mé posteli, takže je dál bez monitoru. Ale jinak se doporučuje do dvou let, tedy do doby kdy hrozí SIDS.
    Samozřejmě je to ale každého věc, nikdo ho nemůže nikomu nutit a ani zakazovat. Já za sebe mohu říct, že mě těch pár tisíc za monitor nijak nevytrhlo a než abych si pak něco vyčítala...

  • u nas v rodine jsme zazili SIDS, takze ja jsem jednoznacne pro monitor. mala spala v prirazene postylce bez bocnice nebo se mnou, ale ja spala jen 6-7 hod, takze po zbytek doby jsem mela monitor zapnuty a diky bohu za to. jeden poplach jsme meli - dcera prestala dychat, stacilo ji prevratit a prastit mezi lopatky a rozdychala se a spala dal. diky monitoru jsem mohla spat i ja

  • Mame babysence v postylce a pak kdyz pojedeme nekam pres noc,tak mame respisence na plenu. Vzdy jsem si rikala,ze my prezili bez monitoru a taky zijeme. Ale 3 blizkym kamaradkam se stalo,ze jim dite prestalo dychat,takze od te doby jsem zastance. Jedna z nich monitor nemela a neprijt zrovna do pokoje,tak o malou prisla 8-. Nasla ji v postylce uz "modrajici" 8-o Navic nase mala ma reflux,takze bych nerada aby se zadusila zvratky. Jsem s nim proste klidnejsi a tech par tisic mi za ten klid stalo :-)

  • Mám dvoudeskovy babysence a jsem za něj ráda, používám už skoro půl roku a ještě půl roku určitě používat budu. Lip se mi s tým modrým svetylkem spí 8-. Malá měla na srdicku šelest, tak jsem se bála, ale používala bych ho i kdyby ji neměla.

  • Elis1824.11.2015 20:27

    Já jsem ho měla, asi 2 týdny ho zapínala, 3x planej poplach, tak sem to dala pryč a byla klidnější. Nic na mě neblikalo a vůbec jsem nebyla nervozní a nechci ho používat ani teď. A to malej nespal nikdy s námi a postýlku neměl přiraženou k naší posteli, ale kousek od nás... :)

  • Carrie00724.11.2015 20:06

    My měli monitor od tri mesicu - do te doby deti spali v jedne postylce. Chtela jsem ho hlavne proto, ze muz trpi spankovou apnoi, tak pro klid me duse. Taky jsem mela strach, ze kdyz by se neco stalo, ze me to treba nevzbudi. Takze tak :-D

  • HanaA24.11.2015 20:11

    Dcera měla monitor (prvorozená). Zaprvé jsem byla lehce hysterická prvorodička, navíc dcera měla silný reflux. Asi 3x hlásil poplach, z čehož jednou z toho dceruška utekla. Po druhé jsem ho nepoužívala. Synové jsou dvojčata a podložka byla jen jedna. Nechtěla jsem shánět druhou, navíc do půl roku spali spolu. To byla nejlepší kontrola. Když se jednomu něco dělo, druhý řval. Přežili jsme i bez podložky a to byla dvojčata o šest neděl dřív.

  • Mam to jako ty. Od narozeni spi dcera semnou v posteli. Ze zacatku jsem nad tim uvazovsla a hned zavrhla. V porodnici jsme ho meli, ale spis me to stresovalo. Ze zacatkz, kdyz spala mala nekde sama, tak jsem ji chodila kontrolovat co 10min jestli dycha a ted uz jsem klidnejsi a monitor mi vubec nechybi. Je to asi o zvyku.

  • zanetalori24.11.2015 20:21

    Ahoj, zkušenost žádnou nemám, za měsíc rodím, ale mám kamarádku, které se bohužel v září stalo toto hrozné neštěstí a přišla o dcerku které bylo pouhých devět měsíců,jestli měla monitor nebo ne, netuším, byl to pro nás šok a přítel si ten monitor dechu vydupal, sice je z bazaru, ale je. A já se snad i cítím klidnější i když tvrdím že může fungovat sebe víc, ale osudu prostě neporučíš. A můžeš děťátko hlídat od rána do večera a od večera do rána a někdy to prostě nedokážeš ani ty ani technika. Nechci strašit. Přeji hodně zdraví a lásky.Žaneta

  • Meli sme ho koupeny na prani manzela,ja ho vecne zapominala (hlavne v noci na kojeni,ale i pres den) vypinat a tak sem ho pak nezapinala vubec,max v dobe kratce po ockovani. U dcery ani monitory nebyly a taky vse ok. Casto ale se mnou,hlavne kvuli nocnimu kojeni,obe deti spaly v posteli.
    Pokud nemas potrebu ho pouzivat,tak bych se do toho nenutila jen kvuli okoli.

  • Ahoj my monitor dechu take mame...ale maly spinka snama tak je nam stejne k nicemu :-D zapla jsem ho jen parkrat kdyz byl v postylce. Tezko rict co je spravne, alemyslim ze to zalezi nakazdem zda ho ma cine ;-)

  • Martasek8924.11.2015 21:45

    U prvního dítka jsem ho chtěla, že ho po porodu na půl roku půjčíme. V porodnici mi lezl hned první den na nervy. Zapomínala jsem vypínat, všude kolem to řvalo, tak jsem ho hned vypla a spala jsem v pohodě. Takže jsem ho ani nepůjčovala.

    U druhého jsem ho rovnou v porodnici vypínala, když ho sestřičky zaply a nemám ho opět ani doma.

    Mít nemocné,, nebo předčasně narozené miminko, asi bych ho raději měla. Jinak zastánce nejsem. V posteli se mnou spaly minimálně, s postýlkou nebyl a není problém. Spím v pohodě bez problémů :)

  • Ahoj, Vždy jsem byla odpůrce monitorů. Ale první dcera byla předčasně a dokonce chvíli byla i na kyslíkové ventilaci, takže námbyl monitor doporučen. Půjčovala jsem v porodnici na půl roku a popůl roce vracela. Druhá dcera se narodila v termínu, monitor jsem chtěla i přesto půjčit, ale zrovna ho neměli, takže jsme si měli přijet za týden. No a když jsme to bez něj týden zvládli, tak už jsme si pro něj ani nejeli. Třetí dcera je opět předčasně, takže ho mám zase doma, ale piužívám ho spíše jenom na noc. Všechny dcery jsoou od mala zvyklé spát ve svých postýlkách.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist