Průjem a horečka 11timěsíčního batolete

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34354 18.9.2013 16:44

Náš prďolka poprvé marodí. :-(( Předevčírem začal průjmem. Pokakal 3 plínky. V noci nic. Včera pokakal 4 plínky a k večeru se mu přidala horečka 38,4°C. Dala jsem mu Nurofen, ale do rána se to zhoršilo. Měl 39,4°C. Tak jsem mu dala další dávku Nurofenu a mazala s ním na pohotovost. Mezi tím jsem se mu snažila dát i napít, ale všechno mi odstrkuje. S tím Nurofenem taky hrůza. Tak když jsem šla od MUDry, koupila jsem krom doporučených léků i čípky. No udržel ho tři hodiny a horečka vyklesala na 38, 3°C. Ale proč vám to tu píšu... Jedinou tekutinu, kterou do něho jsem schopná dostat, tak je mateřské mléko. Myslíte, že to stačí? Doktorka mě nabádala a i moje sestra od dvou dětí a všude se to píše: "Hodně pít, aby nedošlo k dehydrataci!!!" Chudáček dnešek probrečel a nebo mi visel na prsu. Spal jen hodinu od deseti do jedenácti dopoledne a teď spí od půl čtvrtý.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Přesně tak hodně pít,nezáleží na tom,že nechce papat,ale potřebuje pít.Zkus nějaký čajít,sladký,štávičku bud mu to dát přes flašku,stříkačku,lžičku,hrníček,ale MUSÍ pít :-(
    Je mi líto děťátka,úplně chápu co prožíváš,my tyto horečky prodělali v 8mi měsících.

  • měli sme pdoobný problém před měsícem. malý zvracel vše kromě mateřského mléka. byl na něm v 11 měsících 2 dny k tomu po lžičkách Kulíška - rehydratační roztok. postupně začal mít i piškotyy do glukozou slazeného černého čaje. pokud kojíte, je jen dobře. zvládnete to i tak, ale tekutiny zkus nabízet alespon po lžičkách.

  • Ahojky, uplne chápu, jak ti je, my to měli na jaře a stále se to vracelo. Byla jsem u dr. strachy pořád. Moje paní dr. říkala, že prujem je až když pokaka více jak 6 a víc plenek za den. Pokud ještě kojis, tak bych koupila dále a držela pár dnů diétu a pak zase začala pomaličku přidávat jídlo. Kuliska jsme měli také, ale malý ho moc nechtěl, prý se teď dělá i něco ochuceneho. Jinak ja malému nedávám léky pokud je horečka pod 39, už jsem se poučila, že pokud je to vir, což většinou bývá, tak se s tím tělíčko musí popřát samo :-)

  • Tak pokud by jevil známky dehydratace, tak by ho poslali do nemocnice na kapáky. Ty sama nemáš jinou možnost, než mu dodávat tekutiny kojením, když nic jiného nechce. Určitě jak zaberou léky, tak se mu uleví a vše se vrátí k normálu. Předpokládám, že ti mimo jiné napsali léky na průjem a aby k dehydrataci nedošlo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 595 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist