Prosím o radu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35777 1.10.2011 16:48

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat na radu,vím že v těhotenství se nesmí kouřit,ale já jsem silná kuřačka a ted jsem v 5.týdnu,a nejde mi to přestat. Nekouřím tolik tak max. 4.denně,ale mám výčitky. Nevím zda kdybych si ty 4cigarety denně nechala tak jak moc ublížím dětatku. Děkuji za rady. Vím,že někdo říká,že to je lepší než stresy v době těhotenství.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • kuracky maji vetsi pravdepodobnost syndromu nahleho umrti u miminka - lze to najit vsude, vsude to pisou, ze mezi caste faktory tohoto syndromu patri i koureni. snaz se nekourit - mozna jsi uz mela pracovat na tom, abys prestala kourit pred tehotenstvim...

  • ahojky,lepší by bylo,kdyby jsi nekouřila-jasně,ale pokud jsi snížila počet na 4denně,tak to zatím neřeš,třeba se ti povede časem přestat úplně,co ty víš.Kouřila jsem při všech těhotenstvích,(nešlo přestat)je pravda,že jsem to omezovala jako ty,a všechny děti se mi narodili zdraví s váhou do 3,500kg,tak se nestresuj.Jez hodně vitamínů at to tomu drobečkovi vynahradíš,jinak moc gratuluji.

  • Miminku to určitě škodí. Pokud se ti nepovede omezit uplně tak aspon omezit. Můžeš předpokládat že jako pubertáka jednou načapeš s cigaretou. Žij ted, po jídlové stránce, co nejzdravěji a hodně odpočinku. Užívej si bříška a mimika :)

  • Moje máma když mě čekala tak celé těhotenství kouřila jak cigán za bukem, narodila jsem se předčasně - o měsíc dřív. Ale dnes je mi 35 let a jsem zdravá jak řípa a v dobré kondici a kromě normální chřipky jsem za celý život nikdy žádné zdravotní potíže ani nemoci neměla a nemám - a to vím jistě protože mám povolání, kde se dobrá zdravotní a fyzická kondice vyloženě vyžaduje a pravidelně kontroluje.

  • Ahoj, já kouřila u obou dětí. Pak jsem nějak přestala někdy okolo 12tt u obouch, ale u kluka z nervů jsem začala znova. Holka, u které jsem přestala kouřit, se narodila předčasně, syn, u kterého jsem kouřila pak znovu, se narodil s normální váhou a byl OK. Jestli máš v sobě nikotýn, tak ho tam máš. To by si nesměla kouřit nějaký ten rok. Nechci tě podporovat, ale ani zakazovat. je to prostě droga, na kterou je tělo zvyklé, tak opatrně, ať není šok pro vás oba. Mě dopporučil gyndař dokonce pomalu přestávat kouřit, nebo hodně omezit, že to tělo je navyklé.

  • petulinkaa131.10.2011 21:37

    Je to individualni,nekdo muze kourit a nic,nekdo kouri a neco tam je,ale neni to pravidlem :-) ja jsem pred dvema mesici presla na e-cigaretu,dneska uz si neumim predstavit,zacit zase kourit ten humus s dehemtem a u e-cigarety si snizujes davky nikotinu,takze pohoda..zkus prejit alespon na to...ver mi,ze to pomaha i lidem po 30ti letech koureni..a hlane,zahodit e-cigaretu je daleko snazsi,nez klasickou cigaretu,ja kolikrat ani netaham z e-cigarety...zkus to....:-)

  • Ahoj neco ti povim kardio doktor mi povedel ze zena kdyz chce otehotnet tak by mela prestat min.2roky predtim kourit je uplne jedno jestli kouris jednu nebo ctyri to telo mas spinave tak ci tak stejne a ublizujes tim miminku ja v tehu nestrcila cigaro do huby ani jednou nebo jsem miminku nechtela ublizit.Cigara neskodi jen miminku ale take tobe tve placenete je riziko VVV take predcasnemu porodu a take se vetsinou rodi s velmi nizkou vahou .Byt tebou tak okamzite prestanu a ver ze vim o cem mluvim.Ikdyz znam par takovych ktere hulili cigara i travu si obcas doprali a take i ten chlast a to ne jen pivko nebo tak neco mekkeho ale rovnou vodka a ve velkem a mimco donosili jenze to je tzv.ZAKON SVINE nebo obracenej clovek cim vice si dava pozor tim je o horsi aspon me to tak prijde (mam hodne spatne zkusenosti s tehu a nechci to tady nejak resit) ale utech co chlastaji a hulijou tak se to muze projevit pozdeji na tom miminku az bude treba vetsi.Ale byt tebou tak jsem opatrnejsi vzdyt dneska kazda druha holka co je tehotna tak potrati,mysli na to ze tam mas maleho tvorecka a chces aby bylo zdrave dej si misto cigara radeji jablicko:-)))

  • Jsem taky silná kuřačka, a celé těhotenství jsem kouřila, a docela dost (vlastně jsem na to měla v těhotenství ještě větší chut než dřív a bylo těžké to alespoň omezit). Jistě by bylo lepší nekouřit, ale mnoho doktorů tvrdí, že pokud jsi silná kuřačka, tak je někdy lepší kouřit dál a aspoň to omezit než přestat úplně a mít pak absťáky (ten absťák a stres by prý miminku nakonec možná prý mohl uškodit víc než ten nikotin, který v sobě stejně už máš tak či tak pokud si kouřila, než jsi zjistila těhu). Je jasný, že kouřit v těhu není ideální, ale já kouřila (i když jsem z toho měla špatné svědomí, ale nemohla jsem jinak, nedokázala jsem přestat) a těhotenství jsem měla celou dobu bezproblémový, porod v pohodě a v termínu a děťátko je zdravé.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 738 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist