Proč nám chlapi nedokážou pořádně vyznat city?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #231223 21.8.2017 11:47

Ahoj, holky, měla bych dotaz. Jsem s přítelem (on 35, já 26 let) už rok a půl. Miluju ho, vím, že toho pro mě dělá dost, ale občas se cítím "sama"... Teda vím, že mě taky miluje, ale už mi to neříká tak často, jako dřív, už mě tolik neobjímá a ani spolu tolik nespíme. Je to normální, že se ze vztahu po relativně krátké době (rok a půl) vytratí taková ta zamilovanost a takový to "ťuťu ňuňu"? Můj je to první pořádný vztah a tak to možná beru tak, že všechno bude pořád růžový, on mi ale říká, že mě má rád, ale že nemůžeme bejt pořád v obětí a pořád se pusinkovat. Mně to ale trošku chybí... Už párkrát jsem mu to dokonce řekla, protože jsem nevěděla, jak dál. Je to tak u většiny chlapů? Jako že prostě nemají tendenci nás pořád utvrzovat v tom, že nás milujou? Jak to máte/nebo jste to měli vy?? Díky za odpovědi a rady. :)

  • 21.08.2017 20:18:19 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • sisterrys21.8.2017 19:06

    Jsme s manželem spolu 4 roky a v lásce se utrvzujeme neustále - slovy, dotyky, činy. Manžel mě objeme, řekne, že mě miluje, sám od sebe. Ale hlavně mi dokazuje lásku činy - umyje nádobí, pohlídá syna, vysaje.
    Jinak je jasné, že city během vztahu ochabují a je na každém páru, jak s tím naloží. Jestli nechá zamilovanost vyprchat nebo ji přeměni v lásku.
    Je možné, že ti partner dává lásku najevo jinak, než slovy a dotyky a ty to jen nevidíš. Hodně tu holky doporučují knihu Pět jazyků lásky. Já se k ní ještě nedostala, ale mám trochu ponětí, o čem je. Každý člověk má jeden z pěti stylů vyznání lásky, ten dává a i ho chce od druhého přijímat. Ženy většinou potřebují slova, dotyky.

  • Jo, někteří to tak mají. I ten můj. Hlavně do ničeho nenutit. A třeba s tím tak na nějakou dobu přestat a on přijde sám :-D ;-)

  • babillage21.8.2017 12:46

    K urcitemu pochopeni doporucuji 2 knizky.
    5 jazyku lasky - o tom, ze clovek muze nekoho milovat, ale zpusoby jak tuto lasku dava najevo nemusi byt z druhe strany dostatecne pochopeny prave kvuli pouziti jineho "jazyka"
    Proc muzi miluji potvory a hodnym holkam zustavaji oci pro plac - o tom, ze "rozkrajet a rozdat se" a travit s muzem temer 100 % casu, byva spis na obtiz a potiz a proc tomu tak byva. A taky o tom, jak pise rimest6 , nekdy je lepsi toho nechat, stat se muzi vzacnejsi a on prijde sam.

  • My jsme to tak taky měli, včera jsme spolu byli rok a půl. U nás to přišlo lehce po roce vztahu. To, že už mi tolik neříkal, že mě miluje jsme vyřešili. Kvůli bývalému, kterej na mě byl fakt hnusnej, nutil mě do sexu a všeho kolem jsem měla a pořád ještě trochu mám problém s vyznáním citů, ze začátku jsem měla i problém se sexem. Nedokázala jsem mu říct, že ho miluju a to ani to "já tebe taky". Tak prostě přestal. Chlapi to taky občas potřebujou slyšet, třeba to bude i váš případ :) Ze začátku jsme spolu měli sex pokaždý, když jsme se viděli a někdy i několikrát denně, po tom roce možná i o něco dřív už míň. V tomhle případě šlo o to, že já nemám orgasmus a přítel si připadal neschopně. Vyřešil to vibrátor a pouta. :D Taky se prý chlapi po nějaký době prostě přestanou snažit, přestanou dobývat, přestanou o sebe pečovat nebo aspoň trochu povolí. Ten můj se už nějakou dobu neholí tak často jako na začátku vztahu, vousy se mi fakt nelíbí :D Vztah je hodně o komunikaci a kompromisech. :)

  • mám to samé, je mi 26 a přítelovi 33, jsme spolu 3 roky a první měsíce vztahu bezvadný a teď, nemá rád mazlení, pusa jenom na přivítanou, odchod a dobrou noc, za ruku mě nechytne, neřekne mi že mě miluje jen že mě má rád a to jenom občas, Je studenej čumák a sex také nemáme tak často jako dříve

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 661 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist