Problémy s postavou a cellulitida

Otázku položila: Anonymní uživatelka #394624 19.1.2019 22:47

Ahoj, prosím poradíte mi? Je mi 14 let, vážím přibližně 46 - 47kg a měřím 164 cm. Jsem přirozeně hubená. Dřív jsem svou postavu ani jídlo absolutně neřešila, jedla jsem co jsem chtěla a měla dokonalou postavu. Ale asi poslední půlrok jsem se začala prohlížet a hledat na sobě nedokonalosti, hlavně na mé postavě. Jsem s ní naprosto spokojená až na jednu partii - zadek. První věc je, že ho mám prakticky dvojitý. Prostě mám pod zadkem výběžek. Nevím, jestli to není tuk, ale já jsem fakt přirozeně hubená, tak nevím. Ale co mě začalo hodně trápit poslední dobou je cellulitida. Když normálně stojím, tak je vidět jenom maličko jeden ďolíček, ale když zadek zatnu, z ďolíčku je delší prohlubeň a je tam i pár dalších ďolíčků a asi se to pořád zhoršuje.. jenže já nevím proč. Myslím, že jím opravdu zdravě. Vyřadila jsem sladkosti, sušenky atd. Občas si dám nějakou buchtu od babičky nebo tak, ale jinak jím fakt zdravě. Přijímám denně tak 1600kcal, někdy 1900kcal a mám pravidelný pohyb - ve všední dny okolo 10 000 kroků za den a většinou dvakrát týdně chodím do fitka, i dostatečně piju. Takže opravdu nevím, proč tu cellulitidu mám a proč se zhoršuje. Vím, že lidi mají mnohem horší problémy a že cellulitidu má plno žen, ale já chci se sebou být spokojená a ten můj zadek mě fakt trápí. Nemáte někdo nějaké rady, jak se cellulitidy nebo “dvojitého zadku” zbavit? Omlouvám se za tak dlouhý dotaz, potřebovala jsem se i vypsat, možná to někomu připadá směšné, ale budu ráda za jakékoliv rady. :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Myslím, že príjem energie by si mala o niečo zvýšiť vzhľadom na pohyb, ani v sladkom sa nemusíš až tak obmedzovať. Ako píšeš, štíhla si dosť. Ono dosť spraví aj genetika a celulitída sa vie objaviť práve keď schudneš z nôh... Čo sa mohlo stať ak si znížila príjem energie. Skúsila by som také tie masážne valčeky čo sú špeciálne určené na celulitídu.

  • interstellar20.1.2019 8:26

    Pokud se budeš takhle pod lupou prohlížet, vždycky najdeš něco s čím nebudeš spokojená. Může to sklouznout až do pěkně patologického stavu. Každý má nějaké nedokonalosti a nejlepší je je ignorovat a brát lidi i sebe, jací jsou. Ta dnešní honba za dokonalostí (Instáč, photoshop a spol) je mor, nechtěla bych teď bát náctiletá.

  • macicekkajik20.1.2019 9:16

    Souhlasím s holkami výše. A dodám, že by jsi měla ještě přidat na jídle. 1600 Kcal za den je velice málo. Ve 14ti letech by jsi měla přijímat 2200 až 2700 Kcal dle pohybu. Může se se stát, že budeš podvyživená a tělo si začne ukládat tuk do zásoby a nebo budeš až moc vychrtlá, přijdeš o menstruaci a nebudeš se vyvíjet, tak jak máš. A ještě dodám, měj se ráda taková jaká jsi a lidé tě tak budou brát.

  • Celulitida může být způsobena nadměrným příjmem tekutin.
    Ostatně je nesmysl pít když nemáš zizen. Tělo si pak tu nadbytečnou vodu ukládá ve formě Celulitidy.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 507 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist