Problémy s nízkým tlakem

Otázku položila: Bývalá uživatelka #22048 20.7.2011 11:14

Holky, potřebovala bych poradit. Mám dlouhodobé problémy s nízkým tlakem, asi dva roky. Můj tlak se pohybuje v rozmezí 100/60 a 110/70. Občas se cítím malátná a točí se mi hlava, zřejmě z toho tlaku. Lékařka mi říkala, že se to bohužel léčit nějak nedá. Vím, že není nebezpečný, tak jako tlak vysoký, ale občas je to také hodně nepříjemné. Na netu jsem se dočetla, že se třeba na nízký tlak má dát denně dvě deci vína. Nemáte náhodou nějakou radu, jak na něj, aniž by se ze mě stal alkoholik :-D. Upřímně, alkoholu neholduji a vínu už teprve ne. Byla bych ráda za jakoukoliv radu.

Děkuji vám všem za rady. Jsem opravdu moc vděčná, protože je to nepříjemný problém.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Dělali Ti rozbor krve? Já měla také dlouho tyto problémy. Nakonec se zjistilo, že mám málo železa. Dostala jsem železo v tabletkách a je po problémech.

  • Já to mám taky, jednou jsem omdlela na cestě domu. Rozbila jsem si hlavu a nějakou dobu trvalo, než někdo šel okolo a zavolal mi záchranku. Manžel vůbec nevěděl kde jsem, než jsem se v nemocnici probrala a zavolala mu. Taky mi řekli, že se to nedá nijak léčit, tak mi nezbývá nic jiného než se modlit, aby se to neopakovalo. Pomáhá mi jakákoliv voda a nejvíc asi cola, ale jak tomu předcházet opravdu nevím:( Často mi bývá mdlo a nezbývá nic jiného, než si sednout, dát nohy nahoru a hodit na hlavu mokrej ručník.

  • S nízkým tlakem bojuji snad celý život. Kromě těhotenství, to jsem měla ukázkový tlak :o) Lékařka mi také řekla, že to nelze léčit. Železem to není, to občas zobu, protože jsem dárce krve. Často se mi motá hlava. Pomůže mi, když si lehnu, dám nohy nahoru a zavřu oči. Hlava se mi zamotá, i když prudce cuknu hlavou. Piju kávu, colu a naučila jsem se poznat, kdy na to na mě jde. V takové chvíli si okamžitě sednu a když to jde, lehnu. Stalo se mi to i parkrát za volantem, což je hodně nebezpečné. Ale naštěstí jsem zvládla zastavit u kraje a počkat, až to přejde. Takže bych zkusla kofein. Jo a také to mám horší, když je větrné počasí. A to mi říkala doktorka, že je to normální :-)

  • http://www.guaranaplus.cz/ Mrkni na tohle :) Já dřív též mívala nižší tlak. ( na střední... ) a začla jsem užívat tohle. Prej to normalizuje tlak a zlepšuje krevní oběh. Brala jsem to. Neříkám, že by to bylo těma kapkama, ale asi postupem věku, kdy jsem z puberty přešla do tohoto příšerného věku, se mi tlak ssám upravil. Co si ještě vybavuju, tak doktorka mi říkávala: ráno se sprchovat střídáním teplé a studené vody, pít minerálky. a hýbat se abych prý rozpoudila krev :))

  • já mám taky nízký tlak, i v těhotenství nešel výš jak 115/75. Doktor mi řekl, že s tím se moc neudělá, že lepší jak vysokej. Káva vhodná není, protože ten tlak sice v první době nahoru vyletí, ale potom spadne ještě víc dolů. Lepší je pít čaj - nejlíp zelený, který obsahuje tei a ten má delší účinek než kofei. Ale pozor - opattrně s ním před spaním, nebo taky budeš ještě ve 2hodky ráno běhat po bytě jak čiperka. Taky působí hodně počasí - změna počasí z pěkného na škaredé a hlava se motá hnedka. Zase by tě mohlo potěšit, že, jak sem někde četla, lidé s nízkým tlakem žijí déle než s tlakem normálním (o vysokém ani nemluvím).

  • Tak mě pomáhá káva. Možná to bude menší zlo stát se kafařem než alkoholikem :-)))

  • Také jsem slyšela pít kávu, že je dobrá na tlak. Přisolovat hlavní jídlo a omezit cukry. To je vše, co praktikuji v práci - pracuji s postiženými, pár kolapsů z nízkého tlaku už jsem tam řešila.

  • Ahojky, taky mám nízkej tlak a doktorka mi řekla, že prášky mi napsat nemůže, ale že mám vyzkoušet kofein. Takže místo toho abych se cpala práškama musím do sebe ládovat kafe nebo colu... Sice to není taky nic moc ale aspoň něco :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist