Problémy s konečníkem v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #34865 29.4.2011 8:22

Ahoj holky.Mám jednu takovou nepříjemnou věc,ale v těhu docela asi normální.Trápí mě už asi týden konečník,mám ho tak trocha jako když zduřený a když jsme se podívala do zrcátka tak i trocha črvený a popraskaný okolo.Je to strašně nepříjemný,svědí to a nechci se ani kuli tomu milovat z manželem,aby na to nepřišel.Koupila jsem si dubovou kůru jako gel tak se s tím mažu,ale žatím žádná změna.Nevím jestli až půjdu na gindu jestli to mohu říct mudr.abych nevypadala jako nějaká co se nemeje.Přitom se sprchuji po každé toaletě.Poradíte některá???Dík za každou radu

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj. To je v těhotenství úplně normální. Zvětšující se dělohou a tlakem na konečník se někdy udělají drobné hemeroidy. Nejde o špatnou hygienu, ani nic podobného, ale o to, že ti miminko utlačuje střeva, hůř se poté vylučuje a ten tlak toto bohužel způsobuje. Objednej si homeopatika Hamamelis v ředění 9, maž 2 x denně dubovou kůrou, určitě se to zlepší. Já jsem v 39 tt a od 37 tt se mi taky udělala malá žilka. Po porodu to ve většině případů zmizí., Já s ní ale díky bohu nemám žádné potíže, ani bolestivost.

  • já tu dubovou kůru používala taky, ale bylo mi řečeno - dát ji větší množství na gázu a přiložit na konečník a nechat tam působit - ne jen mazat. To jsou hemeroidy:)) mě nejvíc "vylezly" při porodu, před tím jsem je neměla. já mám k tomu i křečové žíly, to je pak v posteli sranda, to manžel už vůbec nechce..neudělám nic, po porodu se to ztratí. Ale doktorovi to řekni, poradí ti.

  • Ahoj, v těhotenství můžeš bez problémů mast nebo čípky Preparation H, hojí, sníží bolestivost a je bez receptu. Samozřejmě konzultace s lékařem je na místě, pokud by se to nějak zhoršovalo...

  • Já bych to lékařce na gynekologii určitě řekla. Jistě si nebude myslet, že nedodržuješ hygienu. Mně se to v těhu nestalo, ale u porodu je obrovský tlak na konečník, tak by tě to mohlo zbytečně bolet. Ještě mě napadá, jestli se ti nedělají hemeroidy, to se může stát.

  • Rozhodně bych to doktorovi řekla, napíše mastičku a nemusíš se trápit, co ti je. Za to to nestojí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist