Problémový přítel

Otázku položila: Bývalá uživatelka #174729 22.4.2016 10:57

Dobrý den,
jsem už asi měsíců ve vztahu s budeme mu říkat David. David byl ze začátku fajn, chtěl mě, jiskřilo to mezi námi, choval se ke mě slušně. Hodně sice chlastal, ale znali jsme se delší dobu jako přátelé, a spíš jsme udržovali kamarádský vztah. Pak jsme se dali dohromady, a po 8 měsících se cítím vyčerpaná, blbá, vyždímaná, a hloupá. Už asi 3 měsíc přemýšlím, že se s ním chci rozejít. To není rozmar, ale opravdu chci. Akorát, vždy když na to přijde, strpí mi David lítostivou scénu o tom, jak mě miluje, že po mě žádnou jinou nechce, atd., postupem času ke mě (ale ještě dřív, asi tak okolo 5. měsíce našeho chození) ke mě začal být hnusný, ale fakt hnusný. Nedíval se na mě, ignoroval mě, našla jsem v botě kondom, a jednou jsem kdysi přišla z práce a připadalo mi, že je ve vzduchu takový ten vzduch jako po sexu. A David ležel a že chce spát, a celou noc spal. To bylo ještě dřív. Nicméně, postupem času si na mě začal vylíval zlost. Měl strašný problém ve vztahu s matkou, která mimochodem házela hovna i na mě, a to mě na začátku ještě bránil. Teď jsou spolu ruka v ruce, maminečku poslouchá, a já jsem - ke mě se chová jako k malé holce. A ty smsky co mi občas psal. Včera někde byl, u nějaké "kamarádky", tím jsem si jistá, protože šel z toho směru. Prý že né, že byl u souseda a cosi že ještě musí vyřešit. No prostě - dělá ze mě už dělší dobu strašného blbce, a já začínám bláznit. Už i na mě volal psycholožku, a ta mu řekla, že on to dlouho se mnou nevydrží. Popsal jí, že jsem hnusná (reagovala jsem na jeho hnusné smsky) a připadá mi, že se spikl s každým. Dokonce, moje sestry se otočily proti mě zničehonic nedávno. Prosím, poraďte. Jak se mám zbavit takového člověka, jak už se s ním nescházet, když mi nikdo nepomůže a jsem na to sama, cítím se, jakobych ani nesměla se s ním rozejít, nebo se půjde zabít, toho je mnohem víc co mi udělal, např. všechno co jsem mu kdy řekla vyblil všem známým, počínaje co děláme v posteli. Já už s ním nechci být, ale bydlí tady kousek. Prosím poradíte mi někdo?

pořád poukazuje na to, že si mám hledět druhých a vyhovět jim ve všem, a pak další den mi řekne že mám být tvrdá holka atd a že chce mít ze mě velkou osobnost, a takové věci, já prostě nesmím být sama sebou, začínám mu lhát úplně ve všem, začínám ho mít úplně na háku, už jsem se potkala se spolužákem ze základky a bylo vidět, jak s druhýma problém vůbec není, protože jsme se zasmáli, pokecali, když jsem řekla s kým chodím, no tak se netvářil přívětivě...ségry nechcou nic slyšet, že si mám svoje problémy řešit sama, že mají problémů dost, babička mi říká na můj problém že hmm co bys chtěla, prostě chlap je chlap, dej mu nažrat, pivo a bude klid, nech ho vyřvat a pak lehne, takže na to krčí jen rameny, a ještě ho obhajuje, tehdy jak na mě volal tu psycholožku, tak ona byla úplně s ním, že prý jsem vždycky byla taková divná a že to mám v genech a po naší matce, kterou naše babina úplně nesnáší, otáčela celý život proti ní a mě mojeho tatu a teď se ještě spolčila s tímto přítelem proti mě, za zády proti mě zas něco kuje.

dává mi rozkazy jak psovi

a sex, z 90% všechno dělám jenom já, on buď neprojevuje větší zájem, nebo mě to nechá dělat všechno samou a jen si to užívá pro sebe, mě nedává nic, kolikrát mě to bolelo a jemu to bylo jedno, vůbec si nehleděl toho co mi je nebo není příjemné, stydím se před ním, pořád mě srovnává se všema s kterýma kdy spal ...taková je hnusná pravda teď....začátek našeho vztahu byl pohádka, po 3 měsícíh už se objevili věci, z kterých mi vstávala husina na kůži...a teď to vypadá takto....koupí mi něco na jídlo a když nepřijdu, tak mi napíše trucovitě, že dobře mi tak, že to hodil kočce, že pro mě dělá všechno ale mě je to jedno, tak ať si trhnu, bavíme se stylem: já jsem vinna, on mě buzeruje a ve všem opravuje, on je ten nejchytřejší a já jsem podřadnější a moje slovo nemá váhu

hledí si toho co říkám, a opravuje mě tónem, jakobych byla úplně ale úplně blbá, pořád mi říká, že mám mít vlastní názor a né jenom opakovat po druhých, nebavíme se aktivně a otevřeně, ale stylem že jsem pořád souzena za každé slovo, pohled, výraz ve tváři, oblečení, říká mi jak ve mě úplně čte všechny emoce a že mě má přečtenou...

třeba jsem chtěla odejít, ale chytil mě okamžitě a že nikam nepudu a tak, až když jsem zařvala hystericky tak mě pustil a tvářil se strašně uraženě, nasraně a ublíženě...kdysi jsem mu řekla, že ho mám ráda a on se na to strašně nasral, kopl do dveří a šel pryč, vůbec jsem nechápala tu reakci ale už v té době jsem se ho začala bát, musím v jeho přítomnosti mluvit hezky jinak mě strašně začne buzerovat a nadávat mi, že musím mít k němu úctu a chovat se k němu s respektem, jinak je zle.

byli jsme ve společnosti, kde byli i jeho nějací staří známí, chvíli se na ně díval a pak se ke mě naklonil a řekl mi o někom něco, co ten člověk provedl, prostě ho mi říká o ostatních všechny jejich tajemství, já tuším, že všechno co jsem mu kdy o sobě řekla, vykecal i jim. bylo vidět, jak se pak cítil jak král, když mohl o každém říct něco hnusného co udělali, nějaké tajemství....vyloženě si vyžívá v pomluvách a drbech

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Proste a jednoduse neber ohledy na jeho prosby, vycitky, vyhrozovani a odejdi od nej... Kdyz si to po sobe prectes, pochopis ze s takovym clovekem nema cenu zustavat ve vztahu, pokud se chova tak jak se chova. Kasli na ostatni... Je to TVUJ zivot, nikdo nema pravo ti vycitat ze ses zachovala tak, jak jsi se zachovala. Rozchod co nejdriv a ignorace dotycneho...

  • Ahoj, vím, že to není úplně košér, ale ve Tvým případě bych se s ním klidně rozešla i přes sms...Jasně nedělá se to, ale normální rozchod mezi 4 očima si zaslouží normální člověk, kterej to taky příjme a nezačne tě citově vydírat. Prostě bych to ukončila a posléze blokla číslo. Neboj, nezabije se, na to se má až moc rád. Pokud tě i nadále bude obtěžovat (vyhrožovat přes kamarády, dopisy, cokoliv) jedná se o stalking a v tom připadě bych to oznámila na policii!
    http://www.julda.cz/2010/02/stalking-co-je-to-stalking-trestni-zakon-o-stalkingu/
    Přeju hodně zdaru, uvidíš, jak se Ti uleví, až ho kopneš do zadku! Je to manipulátor a psychickej vampír, kterej by z Tebe akorát dál vysával život.

  • Carrie00722.4.2016 11:32

    Vykašli se na ostatní, oni tvůj život nežijí a rychle pryč od něj. Je to asi slušný manipulátor, tak se jím nenech manipulovat. Kecy ostatních ti můžou být jedno, seber odvahu a postav se sama ta sebe. Hodně štěstí a sil!

  • Pane boze jak s takovym clovekem muzes byt?
    Proc beres na nej ohled? Okamzite pryc
    Me pdoobny typ tyral tri roky, chrapal by snad i s lampou na ulici kdyby mela diru, ale vydiral me jak me miluje!!!
    Pak mesic prudil a nadbihal, ale protoze je to ochlasta a jesita, brzo si nasel jinou obet.
    Strasne mi ublizil, za ty tri roky jsem ztlousta prestala se o sebe starat, zacala sem pit, byla jsem psychicky uplne na dne.
    Ted? Nepoznala bys me
    Okamzite to skonci. Ja ho sbalila a vymenila zamky. Drzim palce. Je to tezky, ale nenech si znicit zivot holka!!!!!

  • Napíšu ti to asi takhle, známá má teď "už manžela" skvělého manipulátora a po letech soužití s ním to došlo tak daleko, že nemá vlastní názor a cokoli řekne on, tak je svaté a ona se úplně všemu podřizuje. Je to až neuvěřitelné, jak jí zmanipuloval. Bývala to fajn holka, ale teď skáče jak on píská. Je na ní očividně vidět, že se ho bojí a tudíž mu nikdy neodporuje a jen přikyvuje. Takhle přesně bys dopadla. Vem nohy na ramena a rychle pryč.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist