Problém se vztahem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #422383 30.10.2019 0:09

Dobrý den, potřebuju se zeptat zda má cenu nynější vztah s mým přítelem. Jsme spolu už asi tak rok a čtyři měsíce. Znám jeho rodiče, jeho kamarády jsem poznala asi před dvěma měsíci, jelikož jsem ho poprosila o to aby mě seznámil, jelikož jeho to nenapadlo nebo co. Jsme spolu už rok, taková věc by měla být samozřejmostí ne?
Moc často se nevidíme, většinou Jendou za měsíc někdy až za dva jelikož má o víkendech brigády nebo zápasy a před týdnem máme oba školu. U něj jsem byla asi jen čtyřikrát možná pětkrát vždycky přijede on i když bych chtěla samozřejmě i já jenže to vždycky nemůže a když už tak chce přijet za mnou. Chvíli jsme si myslela že mě tam ani nechce.
Že začátku jsem to nějak zvládala. Ale poslední dobou mě už nebaví čekat až napíše že má na mě konečně čas. I prázdniny o kterých jsem myslela že se uvidíme o dost více si naplánoval úplně celé beze mě. Měl mi asi stačit první týden co tu byl a pak zas až nějaký víkend za měsíc. Sice se omluvil a řekl že příště to bude lepší ale já se prostě necítím jako ve vztahu. Sice ho mám moc ráda ale přijde mi jako by ho moc nezajímalo že má přítelkyni. Ani jednou mě nepozval na večeři a když už někam spolu jdem tak si o to většinou musím říct nebo to prostě nabídnout. To samé o tom kdy má přijet. Kdybych mu neřekla ať přijde že zrovna bude třeba nějaká akce tak by asi nepřijel což mě omrzelo takže teď čekám až si on vzpomene že by mohl přijet. Nemyslím si že je brigáda důležitějším než vaše polovička nebo snad ano? Ani se moc nezajímá o mě koníčky a když už mu o tom něco řeknu tak to do minuty zapomene... což je jasné jak moc ho to vůbec zajímalo. Nebo že by kvůli mě nechtěl vynechat ani jeden den školy aby na to mohl kašlat na konci a být s klukama někde. Ani když jsem chtěla volat což by mi pomohlo ho alespoň slyšet jelikož mi psaní přijde bez citu tak nechtěl jelikož prý neví co říkat a když mu to řeknu tak napíše že jsme volali i když to bylo už asi tak před měsícem. Možná že si to neuvědomuje ale mě to dost ubližuje takže jsem mu nedávno řekla že bych si o našem vztahu chtěla promluvit. Což naší konverzaci přes mobil která poslední dobou byla jen jak se máš a co děláš na to že že mu hlavně píšu já a to odpovídá jako kdyby mě nechtěl vidět. Ani nedává najevo snahu mě nějak přemluvit nebo tak. Jediný co napsal bylo že mě nechce ztratit a že bych nebyla první a tak. Sice jsem řekla že to chci řešit z očí do očí ale stejně jsem čekala že třeba zavolá... že to nenechá jen tak být do doby než se uvidíme... což sice bude teď o víkendu ale stejně jsem čekala větší snahu.
Tak nevím zda tomu dát ještě čas. Štve mě když vidím všechny ty páry okolo mě jak se objímají a dělají ty hezké věci a já musím čekat až ho napadne že vlastně má o víkendu možná na mě čas. Vím že když někoho milujete tak nemáte přemýšlet nad jinými nebo nad tím jak fajn by bylo být sám. Jenže já se prostě necítím jako ve vztahu. Sice jsou společné chvíle moc hezké a moc mi na něm záleží a je to fajn kluk ale asi to dál už nepůjde.
Prosím poraďte zda má cenu zkusit to nějak změnit nebo to ukončit.
Děkuju jestli jste to někdo přečetl až do konce.
Potřebovala jsem to někam napsat jelikož mám z toho v hlavě zmatek.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Upřímně, nemá ten vztah smysl, podle mého. Nemohla bych mít vztah ve kterém uvidím mého milého v tak dlouhých intervalech..

  • macicekkajik30.10.2019 7:45

    Nepíšeš, kolik je vám let, ale je vidět, že přítel je rozumově někde jinde než ty. On si chce užívat života - kamarádi, brigáda a ty by jsi chtěla vážný vztah. Vždy je vztah o komunikaci, být tebou, tak mu řeknu, co tě trápí, a když i to bude ignorovat, tak vztah opravdu nemá cenu. Ale je opravdu divné, že se vidíte tak málo. Pokud někoho miluji, tak se s ním snažím být co nejvíce. S manželem jsme spolu 9 let a stále se nám po sobě stýská, když je jeden z nás někde mimo domov. A také ve vašem vztahu nevidím budoucnost, lepší být chvilku sama, než se takto trápit.

  • Jsou dve moznosti a ani z jedne se radovat nebudes.. bud o tebe nema zajem a nemiluje te a nebo a to je jeste horsi, neni "jen" dostatecne citove a socialne vybaveny a neumi a nepotrebuje city opetovat. V prvnim pripade bude rozchod jednodussi. Pokud v takovem vztahu, i kdyz zatim ke to spis jen chozeni, zustanes, nikdy nebudes stastna a budes se trapit.

  • Já bych to hned úplně nevzdávala, jestli mohu poradit. Ty jsi pro něj teď taková ta jistota, co na něj počká, co si udělá čas ve chvíli, kdy jemu čas prostě zbyde. Zkrátka, jsi ty ta co miluje víc. A on ani nemá důvod tě uhánět, nadbíhat ti, zvát tě někam mezi lidi... Je dost možné, že k sobě jen teď prostě nepatříte. Tohle by nevyhovovalo nikomu na tvém místě. Změň to. Netlač na něj, ale nech ho být. Nevím kolik ti je let, ale přijde mi že víc než dvacet mít nebudeš. Jestli mohu doporučit, kup (nebo někdo pujč) si knihu Jsem nesmělá, ale léčím se. Je to průvodce seznamováním pro chytré slečny a dámy. Mě ta kniha přišla úžasná, Někdo by řekl, že je pak žena manipulátor, nicméně tohle na chlapy prostěě zabírá. a vše vychází z toho, že pokud něco složitěji získáme, víc si toho pak vážíme. nechat chlapa dobývat, lovit, dávat mu signály... nechat mu v tomhle prostor. Jeho to baví. Jeden s typů: když ti tvůj přítel pošle pošle zprávu jak se máš co děláš - rozhodně mu nerozepisuj cos dělala celá dva dny co se neozval, ale odpověz stručně a nejlépe až druhý den, On se musí zajímat, ty musíš být ta ,,vytížená, nezávislá na něm, co má svůj život .. a až pak se to otočí a bude on žadonit, aby mohl trávit čas s tebou. Tomu samozřejmě nahrává mít i nějaké zájmy, aby nečekala doma u televize až se tě zeptá co děláš. Tohle je téma na déle. proto doporučuji tu knihu :) Přeji hodně štěstí. I kdyby nestál za to, budeš to s chlapama umět do budoucna....:)

  • Take bych to ukoncila.. Když je někdo opravdu zamilovany, tak proste dela všechno pro to aby druheho videl... Vsechno a nemusi mu to nikdo naznacovat.. Spise si myslim, ze ma vice takovych kamaradek jako jsi ty. Ja bych to ukoncila, nikdy totiz nebudes u nej na prvnim miste, to uz vidis ted...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist