Problém s váhou

Otázku položila: Anonymní uživatelka #305763 11.6.2019 6:44

Ahoj ženy, prosím o radu, mám sedavé zaměstnání, sladkostem se snažím vyhýbat, jím převážně jablka, hrozno, rohlík a po práci doma si dávám v tomhle vedru jen třeba rohlík další nebo něco malého nepřecpávám se.
Mám problémy s toaletou, doktorka mi na to doporučila forlax - bez úspěchu, později laktulozu ta zabrala párkrát, teď zkouším chlorellu už 2 týdny a taky nic.
Rok jsem byla doma nemocná s meningitidou, měla sem 48kg a to sem furt ležela, pohyb byl maximálně na toaletu nebo vedle do ulice.
Nyní lítám po ránu na vlak, po práci opět na vlak a doma furt gruntuju i na zahradě ale nabírám víc, než když sem byla doma a absolutně nic nedělala. Během dvou měsíců mám 5kg nahoře.
nějaké rady?
- Nepiju alhokol ani sladké vody pouze obyč.vodu a ani nekouřím.

  • 11.06.2019 13:00:51 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj! Myslím, že může být chyba v tom stravování. Za prvé jíst hlavně rohlíky je špatně. Hroznové víno má snad nejvíce cukru z celého ovoce. Za druhé nepíšeš, jak se stravuješ zbytek dne. Je dost možné, že tělo má právě malý přísun energie z jídla (trpí hlady), proto si ukládá zásoby a tím přibíráš.

  • interstellar11.6.2019 7:54

    Co nějakou zeleninu a protein (tvaroh, libové maso...)? To se taky dá jíst po studenu. Sladké ovoce a pečivo nejsou moc ideál.

  • Dle mého názoru je to stresem a taky tím, že asi nejíš dostatečně. Místo rohlíku zařaď zeleninu a nepřeháněj to s tím ovocem.

  • Jíš samé sacharidy - v podstatě pouze cukry, hrozně málo vlákniny, téměř žádné bílkoviny. Ano vedro má vliv na trávení,ale neznamená to, že přestaneš jíst, nebo vynechávat jídla. Důležitý je pitný režim, pravidelný pohyb....ale alfa omega všeho je strava a ve Tvém případě je bohužel celá špatně :-/ přibíráš jelikož jsi podvyživená (myšleno kalorický defekt) a tělo si ukládá na horší časy...já mám cca 163 cm a nějakých 53 -54 kg..kdyby si viděla kolik toho sním, asi se budeš divit :-) ale je to o dobré skladbě jídelníčku...s tím jsou spojené i trávící potíže...tělo je jako stroj...podle toho čím ho krmíš a napájíš, tak také fungu :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 518 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist