Problem s krmenim

Otázku položila: Bývalá uživatelka #20179 28.10.2011 8:23

Máme s malym takovy problemek. Malemu je 5tydnu a od vcera mi kazde papáni vyzvraci. Kdyby si jenom ublinkl,ale pokazde ho min jednou musim prevlikat, protoze ma i zada, vcera mi poblil celou autosedacku. Dneska toho bylo tolik na jedno papani, ze jednou to mel az v uchu a jednou dokonce v nosiku a to jsem mela co delat abych ho uklidnila jak se lekl a neudusil se. Jsme na UM a davam porad stejne. Zda se mi, ze to je jakokdyby "kosír" Stalo se mi to uz jednou pres tyden,ze cely den blil a ja to prisuzovala, ze jsem mu dala moc jidla- po 2- 2,5hod a ze je mu blbe. Chut k jidlu ma porad a to navic velkou, kdyz ma hlad tak place a place a ja mu nechci davat po 2hod, protoze to je nejhorsi, po 4hodinach v noci mi nezvraci,ale on mi breci uz po dvou hod pres den. Kdyz mu dam treba po dvou hod a malo-treba jen 60ml, tak breci stejne hlady, tak ja uz fakt nevim. Davame nutrilon a tak jsem premyslela, ze bych zmenila treba znacku. Poradite co delat???

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Být tebou ,pokud to bude trvat,zašla bych k lékaři.Reflux je potvora a je dobré ho vyloučit. Po té bych zkusila teprv změnit mléko.

  • No je rozdíl mezi ublínkáváním a zvracením.Malý mi taky pořád ublinkával a pak békal ale to bylo tím že si pořádně neodříhnul.Přibíral na váze tak to bylo ok ale pokud zvrací doslova a do písmene je třba jít k lékaři jak píšou holky.Ze začátku jsem mu dávala bebu a z té špatně říhal tak jsme dali nutrilon ale zase tvému dítku to nemusí sedět.Zkus jiné mlíčko.

  • Ahojky, přesně tak, pokud zvrací jakoby vrhem, tak něco není v pořádku a bylo by dobré nechat malého vyšetřit. Může se skutečně jednat o reflux, který může být ale způsoben anatomickým problémem svěrače žaludku a to se pak v některých případech musí řešit dokonce operativně...Co bych zkusila je přes víkend přejít na jinou výživu, jinou než je Nutrilon, ten skutečně někomu nemusí sedět. Zkus Bebu a nebo Sunar, kup si jen malé balení na zkoušku a uvidíš jestli se to zlepší, i kdyby ne, tak můžeš v pondělí dr. rovnou říct, jestli změna stravy pomohla/nepomohla...to aspoň dr. pomůže v diagnóze...snad to rychle odezní ;-)

  • Kamarádka od narození krmila Nutrilonem, na asi 2 měs. jí ho začal najednou šíleně zvracet. Přešla na Sunar a je to v pohodě.
    Nebo nemá reflux? Jen hádám, moc tomu nerozumím.

  • Ahoj já si myslím že mu nesedí mlíčko mi dávali Sunar dokonce jsem četla že je sytější než nutrilon malí ublinkával ale doktorka mi řekla že je to tím že hodně papá a že jsou to přebytky jinak mlíko mi malej pije doteď je mu 19 měsíců a se Sunarem jsem byla spokojená ale možná bych teď zkusila Hami jelikož se po něm prý vůbec neublinkává a i stolice by měla být vpořádku u Sunaru měli některé děti problémy mi ne jen ze začátku poprvé se nemohl vykadit pomohla jsem mu rourkou a od té doby dobrý to Um výživa prostě dělá zkus se portadit s Dr. Ale opravdu bych zkusila Mlíčko změnit protože to opravdu vypadá že mu nesedí

  • Ahoj, a jsi si jistá, že brečí hlady? Mně malá taky blinká, pořád a hodně. Má už 5 měs a máme reflux. Ze začátku mi papala po půl hodině, až dvou. Ve 3 měs se všichni divili, že papá pořád po 2 hod. No a já jsem pak zjistila, že neměla hlad, ale chtěla spinkat. Brečela v podstatě hodně podobně, takže bylo těžký to poznat. Malá je teda kojená. Nevím jak ti malej spinká.. Jen nápad..

  • zkus ho chvíli mít ve vzpřímené poloze - ono když mimi celý den leží, metabolizmus je línej. Zkus s ním trošku cvičit, nebo ho podložit aby se to nevracelo do krku tak rychle. Taky může být přejedený.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist