Problém s dcerou

Otázku položila: Anonymní uživatelka #288400 12.7.2021 8:13

Holky, 15 letá dcera mi nechce nosit vůbec plavky, ani se koupat, před rokem ještě neměla žádný problém. Neřešily jste něco podobného? Není tlustá, má štíhlou postavu, nerozumím tedy co skrývá, nebo jak to má v hlavě nastaveno. Komunikace skončila na tom, že si plavky kupovat nebude. Stejné je to i s kraťasy, přes léto nosí dlouhé kalhoty..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik12.7.2021 9:00

    S puberťáky je to těžké. Nejspíše si myslí, že není hezká, že má třeba ošklivé nohy. Je to v hlavě a jediné, co dceři může pomoci jí dodávat sebedůvěru. Chválit jí, když se nějak hezky oblékne. Podat jí pomocnou ruku, když si nebude jistá. A do ničeho jí netlačit. Nechat tomu volný průběh. S věkem to bude určitě lepší.

  • Je hodně důvodů proč může odmítat plavky. Myslí si že je tlustá, že není moc hezká nebo se stydí. Nechci hned vytahovat nejhorší varianty ale pokud nechce ani do kraťasů neskrývá něco? Třeba strie, sebepoškozování nebo něco jiného?

  • Třeba se stydí za nohy

  • Pravděpodobně si nevěří, sama jsem to zažila, ale už asi v 11 :D Styděla jsem se za to, že mám chlupatý nohy, to asi nejvíc. Zpětně to byly fakt ptákoviny :D Ale časem to přešlo :) Chlupatý nohy, ošklivý kolena, tlustý stehna, velkej zadek (mám široký boky), malý prsa, velký prsa, moc hubený břicho, chlupatý ruce, piha na obličeji. A o většině ani rodiče nevěděli, že mi to vadí.

  • Radka8912.7.2021 21:55

    Třeba se chce koupat bez plavek :-D :-D

  • Me teda jeste napadlo, jestli se nestydi treba za chloupky, me v puberte vyrostlo hodne tmave ochlupeni a na stehnech to bylo fakt osklive a hrozne jsem se za to stydela. Pak jsme to zacala holit..ale treba v patnacti jeste nevi co s tim:-o

  • znaky sebepoškozování,já to měla stejně...plavky pouze 1 dílne, protože jsem měla mezi prsty dorezanou kůži. Může to být samozřejmě postavou,že je nespokojená,ale i tu první variantu z vlastní zkušenosti bych nepodcenila.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist