Pritelova sestra, její vztahy a v celá rodina hlavu jako balon )

Otázku položila: Anonymní uživatelka #242370 4.1.2018 8:51

Ahoj holky, vzhledem k citlivosti tématu raději anonym 🙂

Jde o pritelovu sestru, má manžela 10 let, dvě děti. Manžel od začátku sobeček, o děti úplný nezájem, stále jen peskování, zákazy, alkohol, opici má agresivní.
Neklape jim to víceméně od začátku. Vlastně ji má za služku, uklízečku,..podle toho se k ni i chová. Hlášky typu, ze ať mu podrží nebo půjde jinam nebyli a nejsou výjimkou.
Jenže milá pritelova sestra, poznala jiného muže do kterého se neplánovaně zamilovala. Nutno podotknout, že její manžel je od září do března pryč. Takže se s novým mužem stýkali, plánovali ze ona to ukončí s manželem, pak si najde byt a zkusí to spolu postupně. Takže ona manželovi oznámila, ze už to má delší dobu, ze jim to neklape ví snad každý, co je zná ani to nemusejí říkat, ze neplánovaně někoho poznala a chce odejít. Samozřejmě to nebylo jen tak, tak ji manžel řekl, ze chce ale obě děti do pece a že ji nedá nic. (Mají barák který stavěli už v manželství, on jako hokejista lepší peníze). Začala dělat dusno i celá jeho rodina, proste psycho. On volal několikrát tomu “novému” a vyhrožoval mu, dělal problémy až se na to vykašlal a s pritelovou segrou to ukončil.
Jenže od té doby je to jeden velký problém. Jsme do toho zapletena celá rodina. On ji psychicky tyra, ona mu musí podávat o sobě “echo” několikrát denně, jak neodepisuje chvíli na jeho zprávy, je zle a vola cele rodině kde ta kurva je, co dělá atd...má svou paranoidní představu ze to s tím co to ukončil stále táhne, takže stále vola i jemu a vyhrožuje, děla proste dusno, ovlivňuje jejich děti, kupuje nesmyslné dárky (iphony dětem 6 a 8 let) aby si je samozřejmě koupil a pod...člověk, který na děti vždy jen řval a byl rad když byli u babičky a nebyli doma...
Jakmile dá ona najevo ze by opravdu odešla, psychicky ji šíleným způsobem deptá, volá a ptá se co kde s kým a jak cely den dělala a jak si mohla dovolit mu neodpovedet atd...strašný proste. Můj přítel sehnal sestře byt, aby měla kam jít, protože ji manžel řekl, ze jakmile bude chtít odejít ať se seberou a odejdou z baráku hned. Má se vrátit domu a do ČR v březnu. Tak ji řekl ze m čas si to do té doby rozmyslet a uvidí se, ale ze ji nic jen tak nedarujte. Výhružky samé proste jen. Pokud s nim s necim nesouhlasí je okamžitě zle, zakázal ji už i stýkat se s kamarády, ke sve máme prý stačí když bude chodit dvakrát týdne atd...udělal ji takové problémy v práci ze dostala výpověď, teď ma práci novou, už se mu nelíbí pracovní doba (7-15) a řekl ze si nepřeje aby chodila kamkoli, ani do práce...se mnou a se svým bratrem se nesmí bavit vůbec protože nás prý nepotřebuje. Každý je u nej debil a kráva 🤦🏻‍♀️ Domácí násilí si jsme jisti ze tam proběhlo také, když za nim o Vánoce jela do Německa. To musel jet i priteluv otec, kterému koupila bez jeho vědomi lístek na vlak, takže i tři roky on tráví Vánoce mimo domov, dcery je mu samozřejmě líto, ale tohle se táhne už dlouho a jsme v tom zapleteni všichni. Pritelova sestra se boji odejít a my se obáváme ze v tomhle zůstane 😞 je nám jasné ze se to bude jen stupnovat a bude to horší a horší. Ale ona si stojí za tím, ze se boji odejít ze ji bude dělat zle a ze není zvykla být sama. Pro nás nelogicky důvod, zůstávat s někým takovým...

Vím, ze nedokážete poradit, jen jestli si někdo z vašeho okolí nepřosel něčím podobným, jak se to vyřešilo? Je to hrozny pro nás všechny...vidíme ji jak se trápí a nikdo nedokáže poradit.. táhne se to už skoro rok a nikam se to nehýbe..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • whitehorse14.1.2018 9:48

    nezvládla sem dočíst až do konce, ale jediné co tak měla ona i její přítel kontaktovat policii kvůli tomu, jak on vyhrožuje jí i tomu jejímu bývalému. a to, že by ji měla kontaktovat kvůli domácímu násilí platí stále. tato situace se nezmění jen tak a bude se to hrotit čím dál více.

  • Francy4.1.2018 9:02

    Nedočetla jsem to do konce, ten text se číst moc nedá. Ale je to snad dospělá ženská, matka dvou dětí, tak na co čeká? Ať se sebere, vezme děti a odstěhuje se do bytu od bratra a tečka. Proč by se měla nechat deptat násilnickým manželem, který ani není v ČR, po telefonu? Blokovat číslo, vyměnit simku, změnit bydliště, poslat žádost o rozvod, nazdar. Apropo..pokud jim to neklape od začátku, proč si s ním pořizovala 2 děti?

  • Podle mě dřív, než začne cokoliv podnikat, by měla zajít na sociálku a probrat to s nimi - čistě proto, že až začne tahanice o děti, budou tam o chlapovi vědět, co je to za *****. Třeba jí i poradí, jak nejlíp postupovat. Bohužel jak píšeš - čím dýl v tom bude, tím těžší bude odejít.

  • macicekkajik4.1.2018 9:37

    Souhlasím se vším, co řekla Francy. A ještě dodám. Pokud jí bude i nadále obtěžovat, zajít na policii a jak ona, tak její nový přítel podat trestné oznámení o obtěžování a soud vydá příkaz o zákazu přiblížení. Ať si nenechá ubližovat, jak fyzicky tak psychicky.

  • Zkuste se obrátit na nějakou organizaci, která se domácím násilím zabývá.
    Třeba tady http://rosa-os.cz/

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 184 otázek, kterým se dostalo 271 427 odpovědí a 409 658 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist