Přítel se bojí umělého oplodnění, bude dítě zdravé ?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #273547 15.1.2017 13:00

Ahoj, můj dotaz se týká IUI, snažíme se od roku 2013 o dítě přirozenou cestou, v roce 2015 jsem do toho zahrnula hormony jako je clostik,utrogestan, ale i bylinky. Přítel je zdravý, byl na spermiogramu, já mám PCOS - polycystické vaječníky. Přítel by byl ochotný přistoupit na IUI, ale obává se, že by se dětatko mohlo narodit s nějakým handikepem, ano ta možnost tady je vždycky. Říká, že na to mám ještě čas, že vše má svůj čas. Je mi 24 jemu 40 a jsme spolu 7 let.... OTÁZKA ZNÍ : Holky, vy které mátě dítě umělou cestou, jsou vaše malé radosti zdravé ?.... Děkuji za odpovědi a Vaše názory

  • 15.01.2017 16:17:01 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • „Riziko všech vrozených vývojových vad, včetně nevýznamných, u dětí po IVF je podle dosud provedených studií stejné jako v běžné populaci, a to asi 3 %,“ uklidňuje rodiče doktorka Marcela Kosařová z centra asistované reprodukce Pronatal.

  • Podle mého pokud není embryo nebo plod v pořádku tak to příroda zařídí sama. Tak jako u mě. Po IVF- ICSI jsem potratila v 9 týdnu. A vždy je nějaká malá pravděpodobnost, podle mě stejná jako při otehotneni přirozenou cestou ze plod může mít vývojovou vadu Le procento je vážně malé.

  • Iui vam asi nepomuze jestli mas problem s ovulaci, budete muset jit do ivf.. iui je o zpracovani spermii aby byly lepsi a pak ho do tebe vpravi v dobe ovulace aby se dostalo kam ma.. sama mam ted dve iui za sebou..

  • medulinek15.1.2017 20:47

    Proc by iui nepomohlo,staci pregnyl nebo ovitrelle a ovu urcite probehne,pak sraci jen IUI,ktera je naprosto srovnatelnas prirozenym pocetim.

  • Jsem po prvním a hned úspěšném IUI (přes 2 roky jsem nemohla otěhotnět, byla jsem léčena s endometriozou a manžel má pomalé spermie) a v postýlce mi právě spinká naprosto zdravý, troufám si říct, i velmi šikovný 8 měsíční chlapeček! IUI bych všem vřele doporučila, několik pokusů dokonce hradí plně pojišťovna. Nikdo nevěřil, že se to povede přirozeně nebo pomocí IUI (to jsem si tak trochu vydupala :-o) - bylo nám doporučeno IVF-ICSI. Zázraky se dějí a já na ně věřím. Příroda je mocná ;-). Myslím, že obavy tvého přítele jsou úplně zbytečné...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 489 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist