Přítel neumí udržovat pořádek

Otázku položila: Verousek89 12.8.2011 11:57

Holky, mám takový problém doma... nejdřív upozorním, že nejsem žádná puberťačka, nejsem žádný snílek, s přítelem spolu žijeme už 3 roky, ale hlavní problém u nás doma je ten, že přítel si neumí po sobě udržovat pořádek. Kamkoliv jde, nechá po sobě nepořádek, ale nemyslím tím poházené ponožky, atd. .. ale spíš, že není schopen si uklidit na pracovním stole (jelikož ho máme v obyváku, tak je to docela problém, protože to jde dost vidět), nepořádek na kuchyňské lince, když si dělá jídlo a o koupelně radši ani nemluvím a takovéto problémy myslím... Už opravdu nevím, co mám dělat, nebaví mě pořád po něm chodit a uklízet. Když mu to řeknu, akorát se urazí, jednou už mě to opravdu tak naštvalo, že jsem mu řekla, že mu nebudu dělat služku. Vydrželo mu to 14 dní, ale pak zase začal.. Nemáte nějaké zkušenosti, fígle? :/ já už fakt nevím, co dělat. Nejsem chronická uklízečka, to vůůůbec ne, jen nemám ráda špinavé umyvadlo a drobky v kuchyni a obyváku. Je mi jasný, že chlap se nedá předělat, nejdříve jsem si myslela, že je problém v tom, že přítel bydlel u táty, který nikdy neuklízí (taky byste měli vidět ten barák, kde žije), ale minulý týden u nás byla na týdenní návštěvě přítelova máma a ta po sobě nechala takový bordel, že je mi jasný, že to mají v rodině. Nechci po něm úklid, doma si uklidím sama, jen bych byla ráda, aby když něco udělá, po sobě nechal takový pořádek, jaký tam byl, než tam přišel.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj já teda nevím, jestli by to zabralo, ale mám doma něco podobného (i když ne až tolik) ale prostě je to chlap:-) no a dělám to tak, že párkrát to po něm uklidím, párkrát mu řeknu, aby si to uklidil (všechno v klidu) a třeba s pc stolem to není jen jeho problém, ale i já tu kolikrát něco nechám a tak, takže v tom jsme společně a na to nejvíc zabírá, když je doma, nic nedělá a já začnu uklízet. To se hned zvedne a jde mi pomoct:-)

  • podle me ho nezmenis :-( ale zkus opacnou psychologii, kdyz neco uklidi, tak mu rekni jak je super ze to uklidil, ze ti pomaha, ze si toho vazis a jsi rada ze mas takoveho partnera ...treba se v nem neco hne ...a bude chtit uklidit aby ti udelal radost ...

  • Ahoj.. Mela jsem s pritelem neco podobneho. Vzdycky kdyz varil, spoust po cele kuchyni.. kde mu co upadlo tam to zustalo.

    Zabralo kdyz jsem mu to porad dokola pripominala. Priklad udelal obed, vsechno zustalo kde bylo, neukliila jsem to, ale nez jsme sli jist, tak jsem rikala tohle by se mohlo uklidit tam, tohle bys mel dat tam. Ze zacatku sice remcal, ale casem se to uchytilo, ze ted uklidi vetsinu veci na misto, alespon kdyz vari.

  • To ten můj je taky hroznej bordelář. Ale vybrala jsem si ho sama. Víckrát už teda ne :) Teď to budeme muset nějak doklepat a po svatbě si ho vezmu do parády. Chtělo by to nějaké komplexní řešení. Srovnat si to jako regály do skladu. Joo to by byla paráda mít takto vytříbené složky. https://radioshuttle.cz/konstrukce/

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 539 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist