Přítel a moje uvažování o rozchodu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #376600 27.8.2017 11:42

Ahoj, dlouho jsem uvažovala, jestli mám tohle někam psát, ale třeba mi to pomůže. S přítelem jsme spolu přes rok, je nám 23, za pár týdnů oba nastupujeme do práce. Ze začátku to byl hodně snaživý a hodný kluk a hodně o mě stál. Bohužel v poslední době nastal převrat o 180 stupňů se vším všudy. Vlastně mi přijde, že se mnou jedná spíš jako s nějakou kámoškou. Říkala jsem si, že máme prostě asi krizovku a že se to časem dá do pořádku, ale po včerejším dnu jsem stále jak opařená a zajímalo by mě, jak by reagoval někdo z vás. Včera odpoledne jsem odjela na přehlídku, před ní jsme se s přítelem domluvili, že až skončím, budeme večer u něj anebo u nás, prosila jsem ho o to, protože rodiče odjeli a v baráku vedle lesa mi není příjemný bejt sama. On souhlasil. Když jsem skončila, počkal na mě, chvíli jsme se procházeli po městě a pak mi oznámil, že jde s klukama na pivo. Naštvalo mě to, řekla jsem mu, že jsme přece byli na něčem domluveni a on mi k tomu dal argument, že "Plány se holt někdy mění a nemůžu mu to mít za zlý". Odjela jsem tedy jak opařená s tím, že budu spát u babičky, a on že ne, že pojede busem v 11 a že přijde pěšky ke mně. Čekala jsem tedy asi od nějakých devíti hodin doma a najednou mi před 11 přijde smska, že radši bude spát doma, že mu bus ujel, že se asi musel opít a dobrou noc. Když jsem mu napsala, že mu tedy děkuju, že mě nechal samotnou, napsal "To zvládneš".....Je normální, že mu po tomhle už nemám ani nejmenší chuť cokoliv napsat a rovnou to utnout? Podotýkám, že dnes ráno mi ještě drze napsal " Ahoj, tak jak jsi to doma zvládla?". Je mi z jeho chování na nic a budu ráda za každý názor....Díky

  • 20.03.2019 20:08:50 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jedna věc je být sama doma, ve smyslu se umět o sebe postarat, druhá věc je být sama doma a nebát se. Naši bydlí v rodinném domě. Dost často se tam pohybují zloději a jsou tak ofrklí, že lezou lidem do domu dokonce, když jsou majitelé doma! Již několikrát se stalo, že se vloupali, vzali si klíče od auta a s autem zaparkovaným u domu odjeli. Pokud slečna bydlí na samotě, taky bych se přes noc sama bála a to je mi "už" 30.
    A taky bych byla na vašem místě naštvaná, pokud bych byla domluvená s přítelem. Bylo to pro vás důležité a prosila jste jej v tomto o podporu a on dal radši přednost kamarádům, dokonce porušil i svůj druhý slib a opět dal přednost kamarádům a alkoholu. Nedivím se vám, byla bych vytočená úplně stejně.
    Píšete, že je toho více, když nastal převrat se vším všudy. Bohužel neznáme detaily a co vše teda dělal a již nedělá (to dobré) a naopak nedělal a začal dělat (to špatné). Určitě si s ním promluvte, co a proč se změnilo (chlapi kolikrát ani nenapadne, že je něco špatně), řekněte mu, jak se cítíte a z jeho reakce bych pak vyvozovala závěry. Buď si uvědomí, že jeho chování není vhodné a začne se opět snažit, nebo si uvědomíte vy, že už o vztah s vámi nestojí a ukončíte to. Každopádně nestojí za to být ve vztahu, kde byste byla více času nešťastná než šťastná. ;-)

  • Asi bych byla naštvaná za nedodržení domluvy, ale na rozchod bych to neviděla. Ovšem pokud to není na denním pořádku a vždy poruší slovo a k tomu máte hromadu dalších problémů.

  • buccaneerka227.8.2017 16:13

    Počkala bych, až vychladnu, nedělala bych rychlé závěry v takovém naštvaném rozpoložení. S chladnou hlavou bych se na to podívala z většího nadhledu. Co mi komunikuje jeho chování? Pochopil, jak je pro mě důležité, aby byl se mnou? Že jsem si to jinak mohla zařídit bez něj a být v pohodě? Nebo je to tak, že jsou mu přednější sobecké zájmy typu "chce se mi jít na pivo, tak ostatní věci ustoupí"? Dá se na něj v životě spolehnout? V každém vztahu, i v tom nejlepším, se lidi vzájemně někdy zklamou. Já osobně bych z té ranní smsky taky nebyla nadšená. Čekala bych, že aspoň zavolá a řekne, že je mu to líto, že nedodržel, co slíbil. Každopádně moje rada je nic ukvapeně neutínat, vztah nekončit, ale zvážit si pro a proti z dlouhodobějšího pohledu.

  • Tak řekla bych, že reaguješ přecitlivěle-kvuli tomuto bych se s nikým nedocházela.
    Začnu od konce - ranní sms - píšeš drze napsal. Podle mne naopak projevil zájem i to, zda vše bylo OK a ty jsi ok a rozhodně bych to drzosti nenazývala. Druhá věc - nejsi malé dítě, takže by jsi měla zvládnout být doma sama ve 23 letech. Nebo to jsi za celý život skutečně sama doma nebyla?
    Nebylo od něj fér, když jste se domluvili na večeři a on si naplánoval ještě akci s kamarády, ale bohužel někdy dojde skutečně k takové situaci, že to člověk s alkoholem přežene a raději druhému na oči ani nejde, natož když mu ujel autobus.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist