Příspěvek od VZP na kojenecké podprsenky

Otázku položila: Bývalá uživatelka #29722 10.2.2012 12:08

Ahoj, prosím Vás nevíte některá z Vás jestli VZP přispívá na kojenecké podprsenky? Když jsem si je kupovala v krámu, tak mi prodavačka řekla, ať se na to dojdu zeptat, že některý maminky chtěly doklad, aby jim to pojišťovna mohla proplatit. Tak se ptám tady, jestli s tím nemáte některá zkušenost. díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To není přímo na podprsenky. Ale u některé pojišťovny dostaneš proplacenou určitou částku (např.500Kč). Je to např. na vitamíny, těhotenský pás, těhotenské cvičení, nebo tu podprsenku... Dělají to ale jen některé pojišťovny (chce se to informovat u své pojišťovny).

  • Verousek8913.2.2012 16:37

    Ahoj, jestli se ti jedná přímo o kojeneckou podprsenku, tak ta VZP neproplácí, pomůcky pro těhotné, vitamíny a např. otce u porodu VZP neproplácí. VZP proplácí pouze pohybové, rehabilitační aktivity a očkování nehrazené z veřejného zdravotního pojištění. Tzn., že by ti VZP proplatila např. plavání pro těhotné, cvičení pro těhotné a cokoliv podobného v tomto smyslu. Podmínkou je to, že musíš být zaregistrovaná v Klubu pevného zdraví, absolvovat min. 1 preventivní prohlídku u lékaře (je jedno jestli gynekolog, praktický lékař nebo stomatolog) a sbírat body do Karty zdravého života, body se dají sbírat za preventivní prohlídky, pohybové aktivity (tzn. např. za to, že chodíš plavat, do posilovny, nebo na kterékoliv jiné cvičení), za dárcovství krve, kostní dřeně, apod.. Pro představu jedna preventivní prohlídka je za 500 bodů, dárcovství krve 2000 bodů, atd.. Přesnou tabulku najdeš na stránkách VZP. 1 bod = 0,5kč. . Takže když budeš mít 500 bodů, dostaneš příspěvek 250kč, když budeš mít 3000 bodů, dostaneš příspěvek 1500kč, který je maximální, jaký můžeš za rok dostat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 256 otázek, kterým se dostalo 271 703 odpovědí a 409 824 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist