Příšerná zima ve škole

Otázku položila: Anonymní uživatelka #60979 19.5.2012 20:33

Ahoj holky,
mám takový dotaz...chodím na střední (nebudu jmenovat) a máme tam příšernou zimu. 15 stupňů je proti tomu ještě vedro... Teď od května se tam netopí, máme tam 13 stupňů (vyfotila jsem si to) a když jsme šli za učitelkou, tak ta nás odbyla s tím, že to musíme vydržet a proč si ztěžujeme když tam ona musí být prý 8 hodin... V kabinetech mají celkem slušně vytopeno, co jsme si všimli a prý že škola už vyčerpala nějaký limit, a že už prostě topit nebudou. Zajímá mě, co bych proto mohla udělat...Jsem ve třeťáku, a v prváku jsem díky tomhle v háji se zdravím. Mám pravidelně už 2 roky záněty močových cest a ne se toho zbavit.
Šlo by tu školu někam nahlásit, nebo poslat na ně kontrolu?
Poraďte...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Teplota by správně neměla klesnout pod 17°C, zkus se informovat na Krajské hygienické stanici , tam by Ti mohli poradit. Je nějaký zákon o ochraně veřejného zdraví a tam by tohle taky mohlo spadat.

  • Akurát vím, že v kanceláři musí být 21 stupňů? Vím, že jsem to kdysi zjištovala, ale jak ve škole to nevím, jako je jasné, že když už máte třeba jen 19 a celý den sedíš, tak ti musí být zima i v bundě. :-( Taky jsem si doma přitápěla, protože už bylo v místnosti pouze 18, a ve škole, kde jsou velké prostory to musí být horší.

  • Verousek8919.5.2012 21:27

    Topná sezona už skončila, v květnu vám určitě už topit nebudou. My jsme třeba u nás ve městě napojeni na dálkové topení z teplárny a když teplárna teplo už nepouští, tak si prostě nezatopíš :) Nezbyde nic jiného než se pořádně obléct. Kontrolu na ně poslat těžko půjde, zkušenosti s tím nemám, ale nedokážu si představit, že by se o to někdo zajímal. A pokud ve škole netopíte, tak kabinety také vytápěné mít učitelé nebudou.

  • no jo, topná sezóna končit může, ale dle nějakých hygienických norem by ve třídě mělo být minimálně 17°C. Nevím který blb ty stanovy vymýšlel, protože 17°C je na sezení po 8 hodin sakra málo! Dle mě by mělo být minimálně 21... ale myslím si, že pokud máte opravdu zimu, zkusit to hnát prostě někam výš...

  • zažila jsem na střední něco podobného, byla to stará budova. Jak říkával třídní, air-condition té budovy bylo perfektní, ale jenom v celoročním průměru. V zimě tam byla nehorázná kosa, ve třídách jsme seděli v bundách a měli jsme povolené nosit si do výuky hrnky s čajem, a v květnu a červnu zase vedro. Dělat jsme s tím nic nemohli ani v tom létě vzhledem ke starým oknům atd. Jestli se něco změnilo později, to nevím, mám 5 let po maturitě a moc se tam nevracím.
    Poslat na školu kontrolu kvůli tomuto nemůžeš, jak říkají holky, je po topné sezóně, takže ti opravdu nezbyde nic jiného než se pořádně obléct.

  • full.avl19.5.2012 20:51

    Nešlo, protože topná sezona, kdy školy povinné vytápět skončila koncem března začátkem dubna. Aspoň co vím od kamarádky, která je zástupce řiditele. A toto vím už asi 14 dní, ségry prcek chodí do školy a někdo z nás vždy pro něj jde, a taky říkal že ve třídě byla zima, tak jsem se jednou jen tak mezi řečí zeptala kámošky a ona odpověděla toto. (ale nevím jestli je to všude nebo jen tady u nás. ) :-) Jediné co jde, je se trochu teplejí obléct. Já doma netopím víc jak měsíc a vůbec mi to žádné problémy nedělá. Ty záněty močových cest nemusíš mít kvůli tomu že se ve škole netopí, ale třeba i kvůli oblékání všeobecně a nebo i z toho, že si třeba sedneš venku na lavičce.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist