Přírůstky váhy batolete

Otázku položila: mishel99 19.2.2017 20:51

Ahoj holky, chci se zeptat. Jak vám děti přibírají po roce věku? Naše malá přibírá pořád nějak hodně, se mi zdá. Za týden jí bude 15. měsíců a dneska jsem navážila 11,5 kg. Přibrala teda za 3 neděle 0,5 kila. Kolem půl kila přibírá každý měsíc. Měří určitě 80cm, ne-li víc. Přitom jí pravidelně, pořád stejné porce, 6x denně. Stále bez cukru, bez pamlsků v podstatě kojeneckou stravu. Vařím ji zatím pořád zvlášť. Je tedy línější, zatím nechodí. Leze, kolem nábytku běhá, ale spíš někde přes den postává nebo posedává a hraje si.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dancewomen19.2.2017 21:07

    Ja neporadim,my jsme opačný případ nepribirame vubec a i hubnem:'-(

  • Ahoj, ja mam kluka 14 mesicu a vazi 11,5 kg, a pres 80 cm. Na deseti mesicich mel jedenact kilo. Jak zacal na roce behat prestal tolik pribirat. Neresila bych to, to se ustali, neboj.;-)

  • Zadej si váhy a výšky do grafu na konci očkovacího průkazu. Pokud se malá drží v jedné (teď mám úplný výpadek, jak se ta čára v grafu jmenuje), tak je to v pohodě. Neměla by se nějak výrazně vychylovat.

  • Přibírání je normálni jen ať hezky ji, až zacne běhat tak budeš ráda že vůbec něco pribere. Nase malá měla minimálně 3mesice stejnou váhu co začla chodit a začla nabírat malinko az dyl takže od roku do dvou nabrala necelý 3kg a nabírá pomalinku lepší protože furt někde beha

  • Až začne běhat, tak se to zabrzdí nebo zastaví a budeš ráda, že má nějakou zásobu. Váha ani výška mi nepřipadají nijak mimo :-) Buď ráda, že máš zdravé dítě s chutí k jídlu ;-)

  • Já mám obě holky docela těžké i když ne tlusté. Myslím, že ta mladší měla v roce právě kolem těch jedenácti kil. Maminky říkaly, že se rouhám, ale s tou starší to bylo někdy o nervy. Jak nebylo na stole v pravidelných intervalech jídlo, tak se věšela na lednici. Ta mladší nebyla tak urputná, ale od malinka byla cvalda, řimbuch, zkrátka bude to asi kus ženský. A to je hodně pohyblivá. Já to u starší dělala tak, že dokud dobře jedla prodlužovala jsem období zdravých věcí: jí bílý jogurt? Nekupuju ovocný. První malý kousek čokolády dostala snad v roce a půl. Taky když mi v roce blindila i vodu, zhubla o celé kilo a nic moc to s ní neudělalo. Jiný dítě by bylo na kapačkách. Zkrátka dávejte spíš zdravé věci a fakt je lepší, když dítě jí. Starší se pak ve školce vytáhla.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist