Příprava těla na těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #436733 18.1.2021 11:54

Zdravím dámy, slečny, maminky,

chtěla bych se zeptat, zda jste své tělo předem "připravovaly" na těhotenství, i přestože jste se o miminko ještě nesnažily. Chtěla bych totiž začít užívat například kyselinu listovou, aby mému tělu pak třeba nedělalo problém jednou otěhotnět.

Zajímá mě, zda to není zbytečné brát to třeba rok dopředu a začít své tělo na toto připravovat. Vím, že mnoho maminek začíná tyto doplňky užívat až v moment, kdy se opravdu pokoušejí o miminko. Samozřejmě je mi jasné, že ani tyto věci nemusí zaručit snadné početí

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack18.1.2021 12:19

    Já jsem tyto preparáty užívala až od počátku těhotenství (při prvním dítěti ani to ne).
    Myslím, že je to zbytečné vyhazování peněz. Pokud chceš svému tělu dopřát kyselinu listovou ještě před početím, obohať svůj jídelníček právě o kyselinu listovou (hlavně zelená zelenina).
    Ale ani užívání preparátů nezaručí a neusnadní početí! :-)

  • Ahoj, také jsem to před prvním těhotenstvím řešila a teď se musím sama sobě hrozně smát. Teď při třetím trochu nečekaném těhotenství, po čtyřech letech, co jsem v kuse buď těhotná nebo kojící. Tělo jede jak hodinky, jediné co pokulhává je mé odhodlání :-D. Jinak se doporučuje brát listovku tři měsíce před početím. Akorát 50% žen ji prý nedokáže zpracovat, takže se doporučuje ji užívat v upraveném stavu.

  • Kyselina listová sa odporúča ako už bolo spomenuté tak 3 mesiace pred počatím, inak by som to nepreháňala, naše mamky sa tiež nijako nepripravovali predsa. Na čo by som si osobne dala pozor a má zmysel to začať riešiť dlhodobejšie pred tehotenstvom je podľa mňa sebaprijatie, spracovanie stresu a posilnenie svalov jadra. Psychika a oslabené jadro zo sedavej práce je dnes dosť veľkou prekážkou v otehotnení. Dobré je tiež mať zdravý režim, dostatok vody a spánku... Ono tieto veci je dobré riešiť bez ohľadu na tehotenstvo, ale bez pochýb je pred ním najvyšší čas sa tomu povenovať.

  • Obrátila bych se na profil Karolíny na instagramu: _kerolajnaa_
    Je to mladá holčina, která se zaměřuje na kvalitní potraviny, stravu, doplňky stravy. Pečuje o své zdraví a právě teď je těhotná, tak přidává příspěvky o tom, jak se na těhotenství připravovala, jak se o sebe stará, jaké přípravky používala, doporučuje doplňky stravy a různé přípravky. Vše okolo toho vysvětluje a radí. Rozumí tomu. Tak se na ni koukněte a klidně ji napište zprávu a poraďte se s ní.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist