Příprava svatby

Otázku položila: Anonymní uživatelka #41467 28.2.2011 13:45

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zkušenějších. Chtěli bychom se s přítelem vzít. Ale netušíme kde začít? Můžete mi prosím poradit co je všechno potřeba zařídit? Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak prvně zjistit jakou chcete svatbu. Malou a nebo velkou. Pak jestli na úřadě a nebo "zámku". Pak si zamluvit na matriku datum svatby.
    Dohodnout se kdo co bude platit, kolik do toho investovat, kde mít oběd, atd. Zkuste popsat jak to máte v plánu :-)

  • alimos28.2.2011 13:53

    Obacek má pravdu. Nejdůležitější je počet hostů, od toho se potom většinou odvíjí i cena. Já jsem si vytvořila tabulku v excelu a pak jsem jen dopisovala co je vše potřeba :) Menší vzorek:

    Hostina
    Víno+šampaňské
    Prstýnky
    Šaty + závoj
    Oblek
    Výzdoba (vývazky, mašle)
    Oznámení
    Spodní prádlo
    Boty
    Kravata + košile
    Řidič
    Matrika
    Kytice
    Nehty
    Líčení
    Kadeřník
    Fotograf
    Kameraman
    Hudba
    Cukroví

  • Nejprve si rozmysli ty hosty a potom termín a restauraci a potom hned šaty ať máš největší výběr :o))) protože šaty musí být úplně perfektní :o))) a na zbytek je času "relativně dost"

    My jsme měli restauraci zamluvenou rok do předu, a to nám i volali, jestli to platí, že mají další zájemce na ten termín, takže tohle fakt co nejdříve a i ty šaty, jestli si půjčuješ, protože o ty je taky boj :o)

  • petulinkaa1328.2.2011 15:53

    No když si vzpomenu na naší svatbu,tak napřed jsme začali terminem svatby a výberem místa,to jsme si šli hnedka domluvit a zamluvit,zacli jsme v lednu a svatbu jsme meli v červnu,nedokážu si představit mít na to mín casu :-) lidi jsme meli cca 40, s majitelem mista kde jsme to meli jsme sepsali hostinu plus pití, pak jsme si saty nechala sít,takze taky nejaky cas,prstynky jsme meli dva mesice dopredu minimálne,nechai jsme si je delat ( bíli a žlutý zlato)pak domluvit peceni koláčku,dort,kvetiny,manzelovi oblek..a tak postupne,meli jsme fotografku a kameroval nam svatbu muj bracha a jsem za to rada,lip zpracovany si to neumim predtavit a platit 10 000 za kameramana se nam nechtelo :-( oznameni samozrejme domluvit,objednat..to proste byli takový detaily,ale ono jsme taknejak vedeli jak navazovat a prichazelo to vzdycky postupne samo :-)svatbu nam platili moje a manzelovo rodice,my osobne jsme si platili jen manzelovo oblek s boty,prstynky, moje boty,ale co se tyce kadernika,kosmeticky,nehtů mi platili naši s tim zbytkem :-) takze my osobne jsme moc penizek nedavali :-)))) svatba byla nádherna, lepsi si neumim predstavit a hlavne 6 mesicu na pripravu akorát :-))) alespon pro nas bylo :-) a svatba vysla cca se vsim kompletne 80 000kc

  • Nejdůležitější věc je zajistit si termín na ouřadě a domluvit hostinu, kde bude a zabukovat, a to už ted, pokud to plánujete na léto.

  • Doporučuji stránky www.beremese.cz :-)

  • Taky by mě zajímalo kolik vás ostatní (krom petulinky, která to už zmínila) svatba stála. Kvůli té částce mám totiž pocit, že se asi nikdy nevezmeme. :o/

  • Třeba Vám pomůžou svatební hosté. Dá se taktně naznačit, že místo varné konvice potěší více fialová bankovka :o).
    Ze zkušenosti můžu říct, že se jídlo a pití počítá cca 1000-1500 kč na osobu.
    Až se přihlásíš na beremese.cz, hlavně ať Tě proboha nechytne to šílenství většiny lidí tam. Svatební období považuju za další tak trochu "jiný stav", kdy jsi schopná neuvěřitelných útrat.
    Nakonec je z toho jeden den, který hrozně rychle uteče.
    Já bych dnes šetřila na: pronájmu hospody, pronájmu obřadní síně, na výzdobě. Jsem naopak ráda, že máme krásné (a drahé) prstýny, které se krásně nosí a každý den mi to připomenou.
    Tak hodně štěstí!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist