Příprava na těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #438753 22.3.2022 9:35

Dobrý den. Za rok bychom se chtěli začít snažit o miminko a já bych zkrátka chtěla to své tělo připravit, pročistit. Neznáte nějaké knížky, Podcasty, články na toto téma, které opravdu stojí za to? Je mi jasné, že i když přečtu tisíce knih a připravím své tělo jak nejlépe můžu, tak se nemusí dařit, jen nechci podcenit situaci a především mě tohle téma hodně zajímá. Díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik22.3.2022 10:10

    Pokud chceš připravit tělo na těhotenství, tak nekuř, nepij alkohol ve vysoké míře, stravuj se zdravě a měj pravidelný pohyb. To by měla být dostatečná příprava na těhotenství. Pak můžeš přidat nějaké to cvičení jako hormonální jóga a užívat vitamíny jako fertiprona, Nosifol, apod. a bylinky jako maliník, shatavari, kontryhel, měsíček a nebo již připravené čajové směsi. Pokud jsem na něco zapomněla, holky určitě rády něco dodají.

  • Souhlasím s macicekkajik, i ostatními. Hlavně bych se na to tak moc neupínala, představa, že rok před plánovaným těhotenstvím budu držet nějaké zásady a mít to pořád na mysli...to podle mě ani není dobré. Prostě žít zdravě, hýbat se. Já před plánovaným těhu začala trochu sledovat, zda mám vůbec ovulaci a brala jsem Gynex (nikdy jsem neměla pravidelnou MS) a cca 3 měsíce před jsem začala s kyselinou listovou. Alkohol jsem omezila na minimum. Jinak jsem to nějak moc neřešila, až kdyby se nějaký čas nedařilo, tak bych se začala pídit, kde je problém, což jsem naštěstí řešit nemusela. Je to hodně v hlavě taky. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist