Příprava na porod - Aniball a Maliník

Otázku položila: Anonymní uživatelka #323200 19.9.2017 12:26

Zdravím, máte zkusenosti s aniballem a čajem z maliníku ? Pomalu budu začínát třetí trim.,tak přemyslím, že oboje zkusím :)
Dočetla jsem se, že Aniball se používá až od ukončeného 36 tt.
A co čaj z maliníku ? Od jakého týdne a kolikrát denně ? Na co přesně je dobrý ? Nemuze to vyvolat předčasný porod ?
Zdalo se Vám, že Vám to pomohlo při porodu ? :) Díky !!!!

  • 19.09.2017 13:49:12 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk19.9.2017 12:35

    Aniball jsem nezkoušela, za ty prachy mi to přijde jako nemravně drahý placebo (třeba není, je to jen můj omezený názor, každopádně jsem porodila i bez něj a věděla, jak tlačit, páč stejně tlačíš jako na stolici, žádná věda v tom není). Maliník jsem zkusila, myslím, že mi pomohl, ale stejně tak to mohla být náhoda. Před prvním porodem jsem ho nepila a rodila 26 hodin, před druhým jsem pila a rodila 4 hodiny. tuším, že se začíná pít kolem 36 týdne taky. Ale radši mrkni na net. Předčasný porod nevyvolá, na tomto principu to nefunguje, jen uvolňuje porodní cesty.

  • Tak já tě asi zklamu. Pila jsem maliník a cvičila z balonkem (začala jsem pár dní před dokončeným 36.). Přenášela jsem (museli vyvolávat) a stříhat se taky muselo a dost. Jestli mi to nějak pomohlo jako nácvik tlačení nevím, malej byl pořádnej a měl velkou hlavu, takže to prostě nešlo. Ale věřím, že u menších dětí to pomoct může.

  • Ahoj, ja malinik pila od 34 tt 2x denne, a od 36 tt jsem pridala lnenne seminko. Lzicku seminka povarit v 250 ml vody, asi 5-10 min. Nechat odstat. A "sliz" vypit, seminka rozzvykat :-D ja to mohla, nektere holky psaly, ze to je nechutne, ze to nevypiji. Me to nevadilo. Malinik uvolnuje porodni cesty, a lnenne seminko pokryva prave tim slizem :-D takze by to melo jit jak po masle. S anibalem jsem necvicila, zkousela jsem 2x masirovat, bolelo me to, tak jsem se na to vykaslala. :-D Prvni porod necele tri hodiny, bez nastrihu, bez poraneni. Druhy porod necele dve hodiny. A za cely porod jsem vědomě tlacila jednou. Telo to delalo naprosto automaticky. :-) verim, ze mi to pomohlo, a to je taky strasne dulezite, verit. ;-)

  • sisterrys19.9.2017 13:15

    Aniball tedy vřele doporučuji, ačkoli jsem byla natrvžená (malý šel s rukou u ramínek, PA netříhala, protože hlavička šla v pohodě, jinak váha 3 830g). Mě hodně pomohl psychicky, že zvládnu dítě vytlačit. Určitě jsem se díky němu naučila tlačit. Princip tlačení jsem pochopila až u 7 cvičení, je to sice hodně podobné jako při velké, ale tady se zapojují ještě další svaly. Taky mě při vytlačování malého nic nebolelo, což taky přisuzuju cvičení s aniballem.
    Na netu nejdeš stránku, kde jsou výsledky s aniballem - váhy a míry mimča, kolikátý porod, nakolik cm holky nacvičily, jestli byl nástřih, zranění nebo i císař.
    Maliník jsem pila asi od 35tt, ale jestli měl efekt, nevím. Od prasknutí plodové vody to bylo 17 hodin, celou dobu jsem byla kvůli předchozí hospitalizaci v porodnici, v papírech jsem měla, že jsem rodila 4 hodiny 15 minut. Z mého subjektivního pohledu jsem se otvírala rychle.

  • eleyne119.9.2017 14:06

    Aniball je uzasna vec. Jak tady nekdo pise, ze je to neprimerene drahe, tak mne se neco pres 1000kc nezda hodne. Jsem si jista, ze jen diky nemu jsem porodila dite s obrovskou hlavickou 37cm bez poraneni. V porodnici maji pry dobre zkusenosti s Aniballem. Jo, nekdo se neporani i bez toho, aby cvicil, ale vetsina ma nastrih ci rupturu. Moje sestra a 4 kamaradky s Aniballem vsechny bez poraneni, jedna nejaky 2 maly stehy, protoze slo mimi s rukou napred. 2 moje znamy bez aniballu-jedna nastrih a druha ruptura. Za Aniball jsem tech 1240 kc "vyhodola" velmi rada. Lepsi nez riskovat, ze budu mesice nebo roky bolava kvuli poraneni.

  • Psychicky rozhodně pomůže obojí. Jinak může pomoci, ale není to záruka porodu bez nástřihu a poranění. Záleží i na genetických dispozicích, velikosti a poloze mimča při porodu.
    Aniball jsem měla před prvním porodem, ale ze zdravotních důvodů jsem musela přestat, skončila jsme asi na 7 cm, skončila jsem se dvěma pidistehy.
    Při druhém jsem pila jen maliník + jsem používala olej na masáž hráze, na 3 nebo 4 kontrakce byl prcek venku, bez poranění.
    Ano, není to málo peněz, na druhou stranu, pokud cítíš, že ti to minimálně psychicky pomůže, tak se to určitě vyplatí. Navíc ho pak bez problémů prodáš dál ;-) Popř. se dá koupit používaný, jsou toho plné bazary

  • Já rodila 3,5 kila s hlavičkou 35 cm bez nastrihu. Cvičila jsem s aniballem a vrele doporucuju :-)

  • Aniball jsou podle me vyhozené peníze.Kamarádka s ním cvicila a stejne rodila 16 hodin. Ja bez balonku 4 hodiny a bez nastrihu. Takze za mne je to zbytecnost.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist