Příprava na gynekologickou prohlídku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #368201 10.5.2022 5:15

Dobrý den,
příští týden jdu na první gynekologickou prohlídku, jsem stále panna. Z tohoto důvodu si nejsem jistá, jak přesně bude vyšetření probíhat, všude jsem se dočetla něco jiného, asi to záleží podle uvážení lékáře/ky a podle toho, zda má pacientka nějaký problém. Většinou jsem se ale dočetla, že pannám se dělá ultrazvuk přes břicho a na to je prý potřeba mít plnější měchýř. Ale trochu se toho obávám, vím o holce, která tam šla poprvé jako panna, nikdo ji nepřipravil na to, co se bude dít a během vyšetřování "na koze" se počurala, načež ji lékařka i sestra seřvaly, že si přece měla předtím jít odskočit.
Napadá mě kontaktovat recepci, svěřit se, že jsem panna a jdu poprvé a nejsem si jistá, jak bude prohlídka vypadat, zda mám přijít s prázdným nebo naopak naplněným měchýřem...Ale je dost možné, že mě odbydou, že to přece nemohou vědět, jakým způsobem mě budou vyšetřovat.
Co myslíte? Jinak se modlím, aby to dobře dopadlo, jsem z toho celá vyklepaná.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ono je sice dobré nemít měchýř prázdný, ale taky ne úplně plný, že to člověk tak tak drží a pak když zmáčknou na bříško tak se to těžko udrží.
    ale zavolat tam není špatný nápad, můžeš se poptat přímo na recepci nebo se nechat přepojit na Dr.
    vyklepaná nebud, bude to v pohodě :-)

  • Risu10.5.2022 5:56

    Zavolat tam není špatný nápad. :)

  • pred vyšetrenim sa vyčurať, ono aj tak ten mechur sa naplni trochu, a vyeetria ta cez zadok

  • SSVM10.5.2022 14:20

    Nepamatuji si, jestli mi dělala ultrazvuk na první kontrole, ale vím, že mě vyšetřovala vnitřně. Byla jsem tenkrát panna, vyšetření bylo trochu jiné než u žen, které panny už nejsou. Vůbec bych neřešila plný nebo prázdný měchýř, normálně bych si zašla na WC, vždycky, když mi dělala ultrazvuk (ne v těhotenství), tak jsem nikdy neřešila, jestli jít nebo nejít na záchod předtím a problém nikdy nebyl. Hlavně se ničeho neboj, není důvod. :-)

  • Mě naopak jednou doktorka poslala vyčůrat, že mám měchýř moc plný :-D Vůbec bych to neřešila a pila a čůrala dle potřeby :-D Spíš počítej s tím, že se tě bude vyptávat na osobní i rodinnou anamnézu. Ideálně si vše sepiš na papír, ať na nic důležitého nezapomeneš.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist